https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Jevšek pred drugim krogom z veliko podporo strank in posameznikov: za sodelovanje namesto prepiranja

Murska Sobota, 14.10.2014  

Na današnji tiskovni konferenci so štirje županski kandidati MO Murska Sobota iz prvega kroga predstavili svoje razloge za podporo Aleksandru Jevšku. Podprli so ga Jasmina Opec, Romeo Varga, Drago Šiftar in Jože Casar.

Jasmina Opec: Murska Sobota potrebuje spremembe

Jasmina Opec je povedala, da so v SLS po volitvah v prvem krogu za župana MO Murska Sobota dobili povabilo na pogovor k obema županskima kandidatoma, ki sta se uvrstila v drugi krog. Z Jevškom so se pogovarjali o skupnih programskih točkah za dobro občine. Izpostavila je le najpomembnejše, to je nagrada 500 EUR za novorojenčke, ukrepe za preprečevanje bega možganov in mladih nasploh ter spodbujanje samooskrbe.

Pogovor z Jevškom je označila za konstruktiven. Pogovor so opravili prav tako s Štihcem, a so bili razočarani, med drugim so bili deležni tudi neprimernih opazk. Pogovor s Štihcem po besedah Jasmine Opec ni bil primerljiv z Jevškovim. Zato so so, kljub nekaterim namigovanjem, da je bilo drugače, soglasno odločili, da podprejo Jevška. Poudarila je tudi, da Murska Sobota potrebuje spremembe, povezovanje, dogovarjanje in ne politike, ki ljudi deli. 

Varga: Podpiramo sodelovanje

Romeo Varga je povedal, da je 10 let županovanja dolga doba, župan se ob tem izčrpa, zato se je tudi sam podal v to bitko. Jevška je tudi on skupaj z Združeno levico podprl zaradi sorodnih idej, imajo tudi podobno geslo, oboji namreč podpirajo povezovanje, sodelovanje, spoštovanje in izmenjavo idej. 

Šiftar: Sobočanci si želijo sprememb

Drago Šiftar je bil prav tako povabljen na razgovor k obema kandidatoma, tako Štihcu kot Jevšku. Tudi njegov pogovor je potekal boljše z Jevškom, ki ga podpira. Ljudje v Murski Soboti si po besedah Šiftarja zaslužijo boljše življenje. Sam ni kandidiral za stolček, ampak zato ker želi pomagati ljudem. Jevškov rezultat po prvem krogu je po njegovem mnenju znak, da si Sobočanci želijo sprememb. Tudi on je poudaril, da sta dovolj že dva izpeljana županska mandata, trije pa že več kot dovolj.

Jevška podprl tudi DeSUS

Jože Casar iz DeSUS-a, sicer dosedanji murskosoboški podžupan, si želi svetlejšo prihodnost, ki jo vidi v Murski Soboti z Jevškom. Prav tako si želi sprememb v mestu. Poudaril je, da ne smemo čakati na projekte v oblakih, raje izkoristimo to, kar imamo na zemlji, pa tega ne znamo upravljati. Po njegovem smo že bili na zeleni veji, pa nismo znali narediti nič, da bi nam to kaj doprineslo k boljšemu življenju v mestu. Po besedah Casarja je treba nekaj narediti za malega človeka. 

Stranka Mira Cerarja je v Jevšku videla primernega kandidata

Ksenija Flegar iz stranke SMC je povedala, da so se za podporo Jevšku odločili zato, ker sami niso imeli v MO Murska Sobota svojega kandidata in se jim je zdel najbolj primeren prav on. Predvsem zaradi povezovanja, skrbi za mlade, vzpostavitve regionalnega središča, preprečevanja bega v tujino. Mlade in ostale Sobočance je pozvala, da naj se volitev v nedeljo zagotovo udeležijo, saj le tako lahko nekaj naredijo za Mursko Soboto, da jim bo boljše. Naslednja priložnost bo šele čez 4 leta.

Jevška tako kar štirje kandidati za župana v MO Murska Sobota iz prvega kroga in različnih strank vidijo v vlogi nosilca sprememb v mestu ter lepšo prihodnost v murskosoboški občini. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija