https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Predstavitev knjige: Speča UDBA

Kdaj: Četrtek, 22.01.2015 ob 18:00

Kje: Murska Sobota, PIŠK

 

V knjigi SPEČA UDBA so objavljeni seznami članov slovenske UDBE od 1975. do 1990. leta. Seznami aktivnih in rezervnih članov UDBE so razvrščeni po krajih. Priloga knjige je seznam vseh sodelavcev slovenske UDBE doma in v tujini. Že nekaj let se ukvarjam z raziskovanjem naše zgodnje zamolčane zgodovine. V zadnjem času se posvečam raziskovanju delovanja UDBE, ki je najbolj zaznamovala pretekli čas, vse bolj prisotna pa je še danes. Vse preveč zamolčanega odkrivam, zato se trudim, da zamolčano z raziskovanjem odkrijem tudi za vas. Le resnica nam bo pomagala do preobrazbe naših življenj, le z resnico se bomo lahko vključili v tire zahodnega evropskega življenja in razmišljanja. Na žalost je novela Zakona o arhivskem gradivu raziskovalcem v mnogih pogledih otežila raziskovanje in tudi zato bom v prihodnjih mesecih delo raziskovalca opravljal v Vojaškem arhivu in Arhivu Jugoslavije v Beogradu. Ker naši državi in predstavnikom oblasti raziskovanje preteklosti ni prioriteta, je financiranje raziskovanja odvisno samo od prodaje knjig. Z nakupom knjig in donacijami omogočate nemoteno raziskovanje in odkrivanje dejstev naše zgodovine. S svojim raziskovanjem in odkrivanjem zločinov UDBE razburjam pripadnike te organizacije. Proti meni je uvedenih sedem sodnih postopkov (Zemljarič, Gorenc, Dorić...). Tudi s sodnimi postopki me želijo finančno zlomiti in tako preprečiti razkrivanje njihovih krvavih dejanj. V upanju, da moje knjige v vaš dom in vašo zavest prinašajo delček druge, zamolčane resnice, in da boste v tej težki gospodarski in politični situaciji razumeli moje sporočilo, vas toplo pozdravljam in vam želim, da v tem in prihajajočih letih začutite sadove svobode, ki se nam je ob osamosvojitvi izmuznila iz rok.


Iskrena hvala.
Roman Leljak 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.