https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtec Romano in Krtek o nepozabnih doživetjih ob dnevu odprtih vrat Vrtca MS

Murska Sobota, 12.03.2015 ob 7:20  
Pred dnevi so ob dnevu odprtih vrat Vrtca Murska Sobota enote vrtca Romano (Pušča) ter Krtek (Bakovci) obiskale vrtec Ringa Raja na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti. Ob tej priložnosti so se udeležili tudi odprtja razstave Igrivi čopič v Galeriji MS.

 
Dnevi odprtih vrat Vrtca Murska Sobota so priložnost, da se otroci različnih enot vrtca med seboj družijo v različnih dejavnostih in okoljih. Tako so včeraj v enoti Ringa raja  pripravili gibalno-miselne izzive, v katerih so aktivno sodelovali otroci iz enote Romano, Pušča in enote Krtek, Bakovci. Gibalno-miselni izzivi so v obliki poligona, od starta naprej vodili do cilja/zaklada (bombonov). Otroci so v dejavnostih uživali, preverjali svoje gibalne zmožnosti in reševali miselne izzive v povezavi z gibanjem. 
 
 
Dan so izkoristili še za obisk odprtja razstave Igrivi Čopič v Galeriji MS. Ob današnjem odprtju razstave so otroci bili predvsem ponosni na to, da so njihovi izdelki razstavljeni na prav posebnem mestu - v Galeriji. Doživetje mestnega utripa, predvsem za otroke zunanjih enot, ki niso dnevno v stiku z mestnim dogajanjem, pa še toliko bolj posebna in enkratna izkušnja. Najprej so sodelovali v kulturnem programu ob odprtju razstave Igrivi čopič, si jo ogledali in nato po dolgem in počez raziskali tudi notranje prostore galerije in se čudili izjemnim likovnim stvaritvam in predvsem velikim slikam.  
Doživetje je bilo posebno in neponovljivo.
 
 
Text in Foto: Aljoša Rudaš
 
Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2015 ob 8:55 lauraas gost

      No, že otroke parajo z romi, potem bodo pa imeli vnuke rome.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2015 ob 9:43 puran gost

      Glavno ka nej 2 atija ali pa 2 mami!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2015 ob 23:38 lauraas gost

      Pa to je hujše.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2015 ob 8:45 rom gost

      Konju jedan pa tak je ze pol slovenije lepih romskih otrok

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2015 ob 10:41 lauraas gost

      No, pa če jih bo še več, kdo vam bo pa potem dajal podpore?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2015 ob 17:26 romkinja gost

      Ka smo te mi zivali? morejo deca extra meti vrtec ? zato pa te je kak je. Samo cigani majo podporo. Ges tu delan v avstriji pa moren davek placuvat ka eni doma sedijo pa na to zivijo pa se nebunin.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.03.2015 ob 20:22 rom gost

      lauraas ti si konju jedan ali krava,ka si že kmet zarovani, pa pavri dobivajo potporo cigani delamo v avstriji,pa še socijalno dobivamo,okrog sebe poglej ,vsak drugi slovenec je horvat ali hasu ali mujo , tak ka t si nekšna mešanca između onju jedan, nikak si nej slovenec ka jih nega več , tak ka si še hujši kak cigan ali bosanec ,lp del tuha majmune

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2015 ob 21:36 Stewen gost

      KOMU PODPORA? - Nekoč,ko si lahko dobil delo, razen če ti je "smrdelo", so socialne podpore dobivali predvsem Romi,za katere je značilno, da "materiala" ne mečejo vstran, zato imajo veliko več otrok kot "pavri". In ko sešteješ podporo in otroški dodatek in še razne "bonitete" v otroškem varstvu, OŠ ... je vsega skupaj več kot tisoč evrov. Resnično velik deloholik bi moral biti Rom,ki bi se podil za delom. - Potem so "delovno intenzivna podjetja" šla k vragu (se opravičujem!) in delavci so ostajali brez OD in marsikdo se je moral ponižati in zaprositi za socialno (ali kako drugo) gmotno pomoč. Upam si trditi, da je skupno število prejemnikov iz vrst Neromov večje kot pa je prejmnikov iz skupine Romov. Vzrok za to pa so seveda objektivne okoliščine: v Obmurju ni dela za vse.Pa še to: Gost Rom (četrti komentator pa pretirava, ko trdi, da je v SLO že polovica romskih. Hotel je povedati, da vse več Slovenk "pada" pod Romi. No,meni pa se zdi, da je ravno narobe: poglejte slike iz diskotek, objavljene v Pomurcu in prepoznali boste romske lepotice -magnetke za slovenske "dečke".

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.03.2015 ob 15:38 lauraas gost

      Ne verjamem, da bi se katera poljubljala z romom, saj je značilno, da jim iz ust zelo smrdi (pač tale njihov prirojeni vonj) in se tega vonja nikakor ne gre znebiti. Po telesu se lahko naparfumajo in skrijejo svoj vonj, v ustih pa to ne gre.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.03.2015 ob 17:55 cigo gost

      Rom , HITLER je prehitro umrl ! MIJ PA NE DELAMO V AVSTRIJI! Doma je dovolj dela pa plaćila za pridne ! Odpad pa v tujino !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.