https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

III. Mednarodna znanstvena konferenca »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«

Kdaj: Ponedeljek, 29.06.2015 ob 0:00

Kje: Rakičan, v RIS Dvorcu Rakičan

V A B I L O na III. Mednarodno znanstveno konferenco na temo »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«, ki bo potekala 29. in 30. 6. 2015 v RIS Dvorcu Rakičan, Lendavska 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota. Spoštovani, vabimo vas, da se z vašim znanstvenim ali strokovnim prispevkom udeležite III. mednarodne znanstvene konference z naslovom »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«, katere namen je predstavitev znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih dosežkov ter primerov dobre prakse. Konferenca bo potekala kot interdisciplinarni dogodek, na katerem bodo svoje prispevke predstavili slovenski in tuji strokovnjaki ter znanstveniki, v obliki plenarnih predavanj, okroglih miz in delavnic. Z mednarodno znanstveno konferenco nagovarjamo različno strokovno javnost, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost, pri čemer je glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih. Na konferenci bodo sodelovali strokovnjaki iz Slovenije in tujine, uradni jeziki bodo slovenski, hrvaški (srbski) in angleški. Izdana bosta strokovni bilten in znanstvena monografija, v katerih bodo objavljeni in zbrani prispevki vseh sodelujočih na konferenci.

Tematski sklopi v okviru konference so:

DRUŽINA (razvojne naloge in potrebe družine, učenje o družini, družinski proračun, partnerstvo, zakonodaja – nov družinski zakonik, strokovna pomoč, razpad družine, starševstvo in spoštovanje otroštva ...).

NASILJE (medvrstniško nasilje, nasilje nad učitelji in delavci na področju socialnega varstva, odkrivanje in preprečevanje nasilja v družini, učenje za reševanje konfliktov brez nasilja, nenasilna komunikacija in ravnanje z jezo…).

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE (inkluzija, mediacija v šoli, elementi varnosti, delo z otroki s posebnimi potrebami in nadarjenimi otroki, vizija šole, šola v kateri vsak učenec napreduje, soustvarjanje učenja, spoštovanje otroštva, soustvarjanje podpore in pomoči v šoli. ...).

PROFESIONALNI RAZVOJ (učiteljev in strokovnih delavcev na področju socialnega varstva, vseživljenjsko učenje, medgeneracijsko sodelovanje, soustvarjanje novih znanj in praks ...).

Tisti, ki želite aktivno sodelovati, nam pošljite povzetek vašega prispevka (znanstveni ali strokovni) z naslovom teme, v slovenskem in angleškem jeziku ter petimi ključnimi besedami, vse v maksimalnemu obsegu 250 besed in sicer do 2. 6. 2015 na e-naslov: info@ris-dr.si. Vaš celoten prispevek pričakujemo do 18. 6. 2015. Obenem vas naprošamo, da ob prijavi navedete, v kateri tematski sklop naj uvrstimo vaš prispevek.

Navodila za pripravo prispevka:

- Znanstveni prispevek: do 16 strani (velikost črk je 12, presledek med vrsticami pa 1,15), ki morajo vsebovati: uvod, metode dela (s podpoglavji, udeleženci, pripomočki oziroma inštrumenti ter postopek), rezultate, razpravo in seznam literature. Znanstveni prispevki so lahko tudi teoretični prispevki, v katerih se v podrobnostih preuči in kritično analizira določene modele ali teorije.

- Strokovni prispevek: do 8 strani (velikost črk je 12, presledek med vrsticami pa 1,15), ni ga potrebno napisati po točno določeni metodologiji.

Za jezikovno korektnost prispevkov so dolžni poskrbeti avtorji, prav tako so odgovorni za strokovno in znanstveno korektnost prispevkov. Vsak prispevek mora vsebovati poštni in elektronski naslov avtorja ter njegovo telefonsko številko. Prispevki naj bodo po možnosti napisani v pisavi Times New Roman.

Zloženka za mednarodno znanstveno konferenco s podrobnim programom bo dostopna na spletni strani www.ris-dr.si od 10. 6. 2015.

Kotizacija za udeležbo s prispevkom:

  149,00 Eur (22 % DDV ni vključen)

Cena kotizacije za udeležbo s prispevkom zajema: udeležbo na konferenci z aktivnim sodelovanjem, objavo v biltenu ali monografiji, strokovno gradivo v e-obliki, napitke in prigrizke med odmori ter ostale aktivnosti v sklopu konference Kotizacija za udeležbo brez prispevka: 98,00 Eur (22 % DDV ni vključen) Cena kotizacije za udeležbo zajema: udeležbo na konferenci, strokovno gradivo v e-obliki, napitke in prigrizke med odmori ter ostale aktivnosti v sklopu konference

Popusti:

- v primeru, da je iz iste organizacije 2 ali več udeležencev in je plačnik le-ta, je 30 % popust na skupni znesek

- v primeru, da ima posamezni udeleženec več različnih prispevkov, se plača kotizacija za vsak prispevek, vendar je na skupni znesek 30 % popust

- v primeru soavtorstva se kotizacija za udeležbo s prispevkom plača v celoti za prvega avtorja, vsak naslednji avor plača kotizacijo za udeležbo brez prispevka

Način plačila: Najkasneje 7 dni pred konferenco, znesek nakažete na naš TRR – RIS Dvorec Rakičan odprt pri UJP Murska Sobota št. SI56 01280-6000001097

Prenočišče: Ponujamo vam tudi možnost nočitve v eno-, dvo- in troposteljnih sobah. Za rezervacijo pokličite na tel. št.: 02 535 18 96 ali uredite po e-pošti na: info@ris-dr.si

Hrana: Nudimo zajtrke, kosila in večerje ob prednaročilu.

Vse dodatne informacije o konferenci in prijavi lahko uredite:

- po telefonu na tel. št.: (02) 535 18 96,

- po e-pošti na info@ris-dr.si,

- prek elektronske prijavnice, ki jo najdete spodaj.

Vabljeni!  

Vabljeni!  

 

Člani programskega odbora:                         direktor RIS Dvorec Rakičan

dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič                               mag. Robert Celec

dr. Zdenka Čebašek- Travnik

dr. Dejan Hozjan

dr. Katja Košir

dr. Metka Kuhar

Nataša Sorko

OPOMBA:

- Zaposleni v vzgoji in izobraževanju boste za aktivno udeležbo prejeli točke za napredovanje v skladu s Pravilnikom o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

- Zaposleni na področju socialnega varstva boste za aktivno udeležbo prejeli točke za napredovanje v skladu s Pravilnikom o napredovanju strokovnih delavcev in strokovnih sodelavcev na področju socialnega varstva v nazive

Prijavnica IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE

DRUŽINA

 

NASILJE

 

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE

 

PROFESIONALNI RAZVOJ

 

 

Prijavnica IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE

 

 
 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.