https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Sezona teka: v soboto 1. Bakovski tek

Bakovci, 11.6.2015  

VKITŠD Bakovci bo v sodelovanju s KS Bakovci v sklopu Pomurskega pokala v soboto, 13. 6. 2015, s pričetkom ob 15. uri organiziral prvi Bakovski tek.


Športno-rekreacijski center Bakovci se bo v soboto prelevil v prizorišče tekaškega dogajanja – v okviru Pomurskega pokala bo možno sodelovati na otroških tekih in glavnih tekih članic in članov (dolžina proge bo znašala od 300 m do 4,3 km). V okviru kategorije rekreativni tek bo organiziran »baby« tek v dolžini 100 m in tek občanov v  dolžini 1800 m. Prav tako bo organiziran pohod.

V VKITŠD Bakovci se zavedajo pomena zdravega načina življenja, zato želijo z različnimi športnimi aktivnostmi čim več krajanov spodbuditi k gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa. Tek je ena izmed idealnih priložnosti, saj ne pozna starostnih omejitev in je odličen zaveznik v boju proti stresu.

Fotografija je simbolična

Blagodejni učinki teka na zdravje

Tek kot najosnovnejše gibanje človeka je v tesni povezavi z zdravjem, saj raziskovalci navajajo številne pozitivne vplive. Na Univerzi Rhode Island so v okviru raziskave dokazali, da tek pomembno poveča ustvarjalnost in izboljša zbranost, saj še dve uri po vadbi pozitivno deluje na možgansko dejavnost. Po ugotovitvah raziskovalcev tekači redkeje obolevajo za virusnimi in bakterijskimi okužbami, saj tek okrepi njihov imunski sistem.  »Tek je mogoče prilagajati lastnim zmogljivostim in je prav zato priporočljiv tudi za tiste, ki se nikoli niso ukvarjali s športom,« pravi inštruktorica fitnesa in aerobike Manuela Pendl Žalek.

Med tekom se sproščajo tudi endofirini, hormoni sreče, ki tekače napolnijo z energijo in jim narišejo nasmešek na obraz.

Vir: Viva

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.