https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VIC DNEVA

Vrag eden

13.6.2015  

Eden možakar pa je vcejlak ovak z lažanjom obodo. Že trno rano je zdoumi odišo. Šou je k lübici, za stero žena nika ne smej zvedeti. Cejli den sta se najbole lepou mela. Skur cejli čas sta tisto najlepšo delo delala. Depa vsikšo lejpo gnouk mine. Možakar domou mora iti. Mujva se, oblejčti se mora. Za té čas svojoj lüjbici povej, aj njemi cipele zgrdi z blatom pa aj travo gor na blato zakeli. Küšnete se, možakar domou de.

 

Eške pošteno prejk praga ne stoupi, že se njegva žena zglasi:

»Vrag eden, gde si cejli den zaplejto!«

Možakar pa vcejlak miren ostane. Ženo samo v oči pogledne pa njoj pravi:

»Draga žena, ka aj ti povejm? Cejli den sam pri ednoj lübici biu. Cejli nemili den sva v posteli bila pa se radiva mela. Tak je bilou, ti pa kak škeš.«

Žena ga gleda, ga pogledne od glav do pet. Tam njegve zamazane cipele vpamet vzeme.

»Ti, vrag eden! Ti boš meni lažo? Vej te zvün mene več ena ne pogledne. Si brodiš, ka sam noura gé ali kaj? Vidim ti na cipelaj, ka si cejli den golf špilo. Ja, ja, ti pa lüjbice?!«

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.