https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Violinist DŽOHAR ALI KHAN, Indija

Kdaj: Torek, 29.09.2015 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Grajska dvorana Murska Sobota

Koncert tradicionalne indijske glasbe.

Violinist Džohar Ali Khan izvaja indijsko klasično glasbo. Sin in učenec pokojnega Ustada Goharja Ali Khana iz Rampurja, enega največjih genijev violine, je trenutno edini violinist klasične glasbe šole Patiale Gharane v Rampurju, v kateri so se šolali številni odlični glasbeniki. Džohar Ali Khan se je igranja violine začel učiti pri osmih letih, pri dvanajstih je imel svoj prvi solistični nastop ob obletnici rojstva Džavaharlala Nehruja na njegovi rezidenci Teen Murti Bhavan. Od 2003 do 2006 je bil član svetovalnega odbora in skupščine Indijskega sveta za kulturne odnose (ICCR) (2003–2006). Ustanovil je svojo skupino Sargam s člani, ki pripadajo tradicionalnim glasbenim družinam. Z violinskimi recitali hindustanske glasbe je nastopal domala po vsem svetu, pred kratkim na slovesnosti ob 60-letnici Unesca v Parizu, kjer je odigral Mozartovo simfonijo z elementi indijske glasbe.

Vstop prost.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.