https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Eka in Brina Vogelnik: Mojca Pokrajculja

Kdaj: Torek, 20.10.2015 ob 10:45

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

ZA DOPOLDANSKI LUTKOVNI ABONMA - prva predstava Lutkovnega abonmaja

Režija: Eka Vogelnik.

Nastopajo: Klemen Janežič, Matevž Müller, Polonca Korez, Iztok Lužar.

Mojca Pokrajculja je naša stara, med otroki najbolj priljubljena ljudska pripovedka, ki izžareva duha časa in naše korenine. Prvič je v knjižni obliki izšla leta 1954. Nedolžni zajec je bil v njej po krivem obsojen in do konca preganjan, ker je najmanjši in najšibkejši v družbi. Zvita lisica pa vse ogoljufa in za to nič ne odgovarja. Pred nami je sodobna Mojca, ki v odnosih zrcali današnjega duha časa. Odnosi so pomembni in prav je, da povemo svoje mnenje in se zavzamemo za resnico in pravico. Tako se naš pogumni Zajček postavi zase, Volk in Medved pa mu ob tem stojita ob strani. Nepoštena Lisica spozna, da je njeno dejanje nekoga prizadelo, in po pogovoru sklene, da bo drugič spoštljivejša do drugih. Sploh pa je veliko bolj prijetno deliti lonec medu z drugimi.

Cena vstopnice: 5 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.