https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

GRUZIJSKI KOMORNI ORKESTER INGOLSTADT

Kdaj: Sobota, 03.10.2015 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

Koncert ob izteku praznovanj 20-letnice Mestne občine Murska Sobota.

Ansambel je bil ustanovljen leta 1964 v Tbilisiju kot gruzijski državni komorni orkester in je lani praznoval 50 let ustvarjanja. Od leta 1990, ko se je ansambel preselil v Nemčijo, ima sedež v Ingolstadtu. Tudi v novi domovini na Bavarskem ostaja orkester zavezan tradiciji najboljših vzhodnoevropskih orkestrov in ohranja lastni značaj, saj veliko pozornosti namenja mojstrovinam skladateljev iz Gruzije, nekdanje Sovjetske zveze in vzhodne Evrope.

Orkester so v preteklosti umetniško oblikovali predvsem njegova dolgoletna violinistka in vodja Liane Isakadze ter izjemne dirigentske osebnosti, kot sta Lord Yehudi Menuhin in Kurt Masur. Od 2000 do 2014 so ansambel vodili dirigenti Markus Poschner, Ariel Zucermann, Lavard Skou Larsen in Benjamin Shwartz. Letos je vodenje orkestra prevzel odlični armenski dirigent Ruben Gazarian, ki je sočasno tudi umetniški vodja znamenitega Vurtemberškega komornega orkestra Heilbronn.

Ansambel sodeluje z mnogimi mednarodno uveljavljenimi umetniki, ki prinašajo sveže umetniške ideje in zagotavljajo njegov kontinuiran umetniški razvoj. Letno izvede okoli šestdeset koncertov in je reden gost pomembnih mednarodnih glasbenih festivalov v Nemčiji in drugod v Evropi. Gruzijski komorni orkester svojega poslanstva ne razume le znotraj razvoja svojih umetniških potencialov, temveč želi biti tudi pomemben kulturni ambasador mesta Ingolstadt.

Vstop prost. Brezplačne vstopnice bodo na voljo pri blagajni Gledališča Park od 28. septembra, vsak delavnik od 14. do 17. ure.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.