https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

SVETOVNI DAN HOSPICA in PALIATIVNE OSKRBE

Kdaj: Sobota, 10.10.2015 ob 10:00

Kje: Murska Sobota, Murska Sobota - Černelavci

SVETOVNI DAN HOSPICA in PALIATIVNE OSKRBE ter 20. OBLETNICA HOSPICA

Tema letošnjega svetovnega dneva hospica in paliativne oskrbe je SKRITA ŽIVLJENJA/PREZRTI BOLNIKI. Letošnja tema je osredotočena na bolnike, ki živijo v edinstvenih pogojih, imajo pogoste težave z dostopom do paliativne oskrbe, vključno z otroki, LGBT posamezniki, zaporniki z virusom HIV, vojaki in tistimi, ki živijo v podeželskih okoljih. Svetovni dan hospica in paliativne oskrbe, ki ga praznujemo vsako leto na drugo soboto v mesecu oktobru, povezuje in navdihuje ljudi v preko sedemdesetih državah po vsem svetu. Skupaj z GLASOVI ZA HOSPIC, ki je hkrati val osveščanja s prireditvami, organiziranimi dogodki, kot so koncerti, gledališki večeri, govorjena beseda, se z namenom zbiranja finančnih sredstev in zavedanja pomena hospica in paliativne oskrbe širi filozofija hospica, mreža podpornih članov, sodelavcev in uporabnikov bodisi v oskrbi in podpori ob hudi bolezni in žalosti, izobraževanju, prostovoljstvu.

SVETOVNI DAN HOSPICA bomo počastili v soboto, 10. oktobra 2015 ob 10. uri z množičnim vseslovenskim pohodom. V Murski Soboti se bomo zbrali pred sedežem območnega odbora, na Lendavski ulici 11 pred vhodom, kjer bo stojnica. Vsak udeleženec bo dobil plastenko vode. Pešpot nas bo vodila do Černelavec, kjer bomo obiskali Oddelek varstveno delovnega centra ŽELVA (2,57 km) in se vrnili nazaj na sedež društva. Ob vrnitvi bo sledil kratek kulturni program z glasbenima gostjama »DUO CATARA« in lutkovno predstavo » Jesen listka Timija« v izvedbi zaposlenih OO Murska Sobota. Pričakala vas bo tudi skromna pogostitev in prijetno druženje z zaposlenimi in prostovoljkami.

Prireditev bo trajala predvidoma do 13. oz. 14. ure. Dobrodošel je vsak prostovoljni prispevek, ki pa ni pogoj za udeležbo.

VABLJENI, DA PREHODIMO DEL POTI SKUPAJ!

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.