https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Koncert vokalne skupine BeleTinke z gosti KZFG

Kdaj: Sobota, 17.10.2015 ob 20:00

Kje: Beltinci, Cerkev sv. Ladislava

Vokalna skupina BeleTinke je novo ustanovljena sekcija Kulturno umetniškega društva Beltinci, ki je začela delovati jeseni 2013 pod vodstvom Tjaše Šimonka. BeleTinke sestavlja 12 nasmejanih, talentiranih in kreativnih deklet, starih od 21 do 31 let iz celotnega Prekmurja. Družijo se ob kvalitetnem prepevanju v želji, da bi s pesmijo razveseljevale vse svoje slušatelje. Kot svoj največji dosežek dekleta štejejo zlato priznanje, ki so ga usvojile lansko jesen na v Pragi. Letos se konec oktobra odpravljajo na mednarodno zborovsko tekmovanje v Španijo, pred tem pa so se odločile, da bodo zapele tudi domačemu občinstvu.

Na koncertu se bodo BeleTinkam pridružil Komorni zbor Fran Gerbič iz Rakeka, s katerim so se spoznale v Pragi na mednarodnem zborovskem tekmovanju Praga Cantat 2014. Komorni zbor Fran Gerbič združuje pevce, ki sta jim skupna velika ljubezen do petja in nenehna želja po umetniškem ustvarjanju. Zbor deluje že od leta 1992, najprej kot Komorni zbor Rakek, v letu 2003 pa kot Komorni zbor Fran Gerbič. Zbor je ustanovil in ga vsa leta vodi zborovodja Jože Rajk. KZFG je že od svojega nastanka pomemben člen v zborovskem poustvarjanju v občini Cerknica, tako po izvajalsko-tehnični plati, kot tudi po svoji programski usmerjenosti. Repertoar zbora sestavljajo skladbe vseh glasbeno-zgodovinskih stilnih obdobij, od nabožnih prek narodnih do sodobnih. Sodeluje pri izvedbah vokalno-inštrumentalnih projektov. Zbor nastopa na prireditvah v svojem kraju, koncertira po Sloveniji, večkrat je gostoval tudi na Hrvaškem in v Srbiji. V letu 2012 je gostoval v Walesu, v Angliji in na Škotskem, v letu 2013 v Bratislavi in na Dunaju, v letu 2014 v Srbiji (Zrenjenin, Niš) ter v letu 2015 v Bosni in Hercegovini (Sarajevo, Kakanj). V aprilu 2013 se je Komorni zbor Fran Gerbič udeležil VII. mednarodnega tekmovanja Slovakia cantat v dveh kategorijah. V kategoriji sakralna glasba je prejel zlato priznanje, v kategoriji mešani zbori pa srebrno priznanje. Novembra 2013 se je zbor udeležil Regijskega tekmovanja osrednje Slovenije ter prejel zlato priznanje in priznanje zaobetavno zasedbo. Novembra 2014 se je KZFG udeležil 28. Mednarodnega tekmovanja Praga Cantat in prejel v kategoriji sakralna glasba zlato priznanje in prvo nagrado (zmagovalec kategorije), v kategoriji mešani zbori pa srebrno priznanje. Zborovodja Jože Rajk je prejel posebno priznanje za dirigiranje.

Vstop prost!

Vljudno vabljeni!

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.