https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Moja dežela – lepa in gostoljubna: Ljutomer in Razkrižki kot zasedla drugi mesti

15.10.2015 ob 7:00  

Ljutomer se je uvrstil takoj za Žalcem, Razkrižki kot pa za Solčavsko panoramsko cesto.


V Novi Gorici je 13. oktobra 2015 potekala zaključna prireditev vseslovenske odmevne akcije Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna. V okviru akcije se je ocenjevala  urejenost in gostoljubnost krajev po vsej Sloveniji. Sodelovalo je več kot dve tretjini vseh slovenskih občin, na prireditvi pa so podelili priznanja najboljšim.

V kategoriji najlepše urejenih manjših mest je Ljutomer zasedel drugo mesto. Prvo mesto je pripadalo Žalcu, tretje pa Črni na Koroškem.

Priznanje za drugo mesto je na prireditvi, ki je bila letos ob praznovanju 110-letnice delovanja Turistične zveze Slovenije še posebej slovesna, prevzela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Drugo mesto pripadlo tudi Razkrižkemu kotu

Na prireditvi so podelili priznanja v akciji najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, naj tematskim potem, kampom, Petrolovim bencinskim servisom, mladinskim prenočiščem, mestnim, trškim in vaškim jedrom ter zmagovalcem spletnega glasovanja. Drugo mesto je v kategoriji naj tematska pot pripadlo tudi Poti kulturne in naravne dediščine Razkrižki kot, ki se je uvrstil za Sločavsko panoramsko cesto.

Najbolje ocenjeni v posameznih kategorijah:

Večja mesta: Velenje, Ljubljana, Celje

Srednja mesta: Nova Gorica, Slovenj Gradec, Postojna

Manjša mesta: Žalec, Ljutomer, Črna na Koroškem

Turistični kraji: Bled, Piran, Kranjska Gora

Zdraviliški kraji: Rogaška Slatina, Čatež ob Savi, Dolenjske Toplice

Izletniški kraji: Mozirje, Olimje, Ribčev laz v Bohinju

Mestna jedra: Kamnik, Idrija, Krško

Vaška jedra: Kog, Marezige, Frankolovo

Trška in druga urbana jedra: Zgornji trg Šentjurja, Mežica, Podsreda

Mladinska prenočišča: Hostel Pliskovica, YH Postojna Proteus, MC hostel Ajdovščina

Kampi: Kamp Koren, Camping Bled, Kamp Danica

Naj tematska pot: Solčavska panoramska cesta, Pot kulturne in naravne dediščine Razkriški kot, Pot skozi Zalo

Bencinski servisi Petrol: BS Kranj Labore, BS Cerknica, BS Pragersko

Spletno glasovanje: Kranj (večja mesta), Rogaška Slatina (zdraviliški kraji), Cerkno (turistični kraji), Zdravilni park Sveta Trojica (naj pot)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2015 ob 15:05 pomurec gost

      NO ste videli Ljutomerčani , kam vas je pripeljala županja gos. Olga Karba ! Če nje nebi imeli , vas nebi bilo niti v širšem krogu , ne pa na takem zavidljivem mestu !!!Vsaka čast županji , njenim razgledanim sodelavcem in ljudem dobre volje , ki so pripomogli k temu , da je ljutomer postal tole , kar si po županji tudi zasluži !!! Bravo Olga !

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2015 ob 9:14 perica gost

      prosim lepo? ti pomurec veš ka je to blo on line glasovanje toto tekmovanje? če bi tota naša županja na fb objavila pri tekih "prijateljih" kak jih gor ma toto tekmovanje bi mogoče lotmerk zmaga... pa je lotmerk dalec od tega ka si drugo mesto zasluzi, pa ce me zej na strik zarad tega obesite mi vseeno... lehko bi bija, samo pac neje doci se tak dela z njim kak se, pa tebi pomurec to dopovedati ne ide ker kda vidim kak pises mi direkt jasno ka si prva bojna linija branilcev OK, se posebej kda vidim razgledanih sodelavcev ka napises... ampak te bi kakša lepa slika bila ne objavljena al pa bi butli kak ti premalo lajkali. sicer pa zupani skoz nekse smetane poberejo, tisti lidje ki pa delajo za to ka smo kao najlepsi pa niti hvala ne dobijo, razen ce so z glavo v njeni tazodji.... tak ka rejsi hvala turisticnim drustvom in delavcem, ki se s tem ukvarjajo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2015 ob 9:16 mujc gost

      p.s. piše se razkriški kot ze razkrižki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2015 ob 13:29 gost

      Razkrižje butl.... samo slovenščina ti ali ne ide nejbolje? slovnica pa obstaja....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2015 ob 16:42 pom. gost

      Perica --tij si že po svojem staži drugo NE zaslužiš in si niti ne boš ,ker ne razumeš definicije ----lepa in gostoljubna -- da bi doumela rezultat dela občine !!!! Ti sigurno ne moreš priti do županjine( riti ) ker te kot take ne potrebuje, zaradi umske zaostalosti !!! Zato pa si na robu družbe .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2015 ob 10:48 perica gost

      pom. zgleja kak če de treba malo SSKJ v roke vzeti... pa par pojmov pogledniti :) veš kaj je staž, ka je moški/ženski spol... no in tah čist slučajno do županjine riti ne želim priti, ker nesem podrepna muha ki bi me drek potegna kak zgleja tebe pa. O zaostalosti pa ja, se malo zamisli. Lepo sen napisa dejstva, ki so takšna kak so. In stojim za tem. Ne hodijo turisti k nam zaradi županje, ker vsem pač ne merijo lepote naših krajev z našo županjo, pač pa ponudbo, ki jo ponujajo turistični delavci. In n vem kaj je slabega na tem, ka bi kdaj koga od njih pohvalili?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.