https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Delavnica: DAVČNE BLAGAJNE

Kdaj: Četrtek, 12.11.2015 ob 17:00

Kje: Martjanci, Bistra hiša Martjanci

Pomurska turistična zveza vabi člane društev in ostale zainteresirane na delavnico DAVČNE BLAGAJNE oziroma Zakon o davčnem potrjevanju računov

V Uradnem listu RS št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015 je bil sprejet nov Zakon o davčnem potrjevanju računov, ki uvaja »davčne blagajne« ter Pravilnik o izvajanju ZDavPR (Ur.list 60/2015), ki daje tehnična navodila za izvedbo tega zakona. Zavezanci za davčne blagajne bodo tako pravne kot tudi fizične osebe, ki opravljajo dejavnosti in za dobavo blaga ali storitev prejmejo plačilo z gotovino. Novosti pričnejo veljati z 2. januarjem 2016.

ZAKAJ SE UDELEŽITI SEMINARJA? Na delavnici boste pridobili informacije o novostih glede gotovinskega poslovanju po novem zakonu. Delavnica je prilagojena predvsem potrebam društev. Pomagala pa bo tudi osebam, ki gotovinsko poslujejo, izstavljajo fakture, računovodjem, računovodskim servisom društev, vodjem finančnih služb društev in vsem drugim zainteresiranim.

TERMIN in KRAJ DELAVNICE: četrtek, 12. november 2015, ob 17. uri, na naslovu Bistra Hiša, Martjanci 36, 9221 Martjanci.

PROGRAM DELAVNICE: na delavnici se bomo med drugim dotaknili naslednjih vprašanj:

- Kakšne spremembe lahko pričakujemo pri plačevanju z gotovino od 2. 1. 2016 dalje?

- Se lahko po 2. 1. 2016 uporablja še vezana knjiga računov ali bo postala neuporabna?

- Katere podatke mora gotovinski račun vsebovati?

- Za koga ne veljajo novosti gotovinskega poslovanja?

- Kakšne so obveznosti izdajatelja računa, kupca in vzdrževalca programske opreme?

- Kakšen je postopek potrjevanja računov in njihova hramba?

- Kaj vse moramo postoriti do 31. 12. 2015 zaradi uvedb davčnih blagajn?

- Kaj pa če izdamo le nekaj računov, moram imeti kljub temu davčno blagajno?

- Kaj je mini davčna blagajna?

Na koncu bo predavateljica podala še odgovore na morebitna dodatna vprašanja. Vprašanja boste lahko podali na sami delavnici ali nam jih do 9. novembra 2015 pošljite na e-naslov tine@pt-zveza.si.

PREDAVATELJICA: mag. Nataša LORBER, univ.dipl.ekon. z dolgoletnimi izkušnjami pri pripravah planov za gospodarske družbe in izvajalka različnih oblik izobraževanj, ima pridobljeno licenco podjetniške svetovalke, prav tako ima opravljene pedagoško-andragoške izpite in tudi naziv višje predavateljice. Izvajalka delavnice je magistra znanosti iz področja računovodstva in revizije. V lanskem letu je opravila tudi licenco davčne svetovalke.

KOTIZACIJA: za člane Pomurske turistične zveze, ki so poravnali članarino v letu 2015 je delavnica brezplačna. Ostali zainteresirani prispevajo 20 € (+DDV). Plačilo se izvede na podlagi izdanega računa, plačilo z gotovino ni mogoče.

V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na e-naslov tine@pt-zveza.si ali pokličete na 02 534 88 22. Prijave so obvezne in jih zbiramo do ponedeljka, 9. novembra 2015 na e-naslov tine@pt-zveza.si.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.