https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Rudi Šeligo: SVATBA

Kdaj: Četrtek, 07.01.2016 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

ZA ABONMA DRAMA/KOMEDIJA IN IZVEN

četrta predstava Abonmaja drama/komedija 2015/16

Režija: Jernej Lorenci.

Igrajo: Nina Ivanišin, Janez Škof, Maja Sever, Tina Vrbnjak, Barbara Cerar, Matjaž Tribušon, Aljaž Jovanović, Gregor Baković, Vojko Zidar, Maja Končar.

V tipično slovenskem okolju, v proletarski gostilni, se ob nedeljah zbirajo posebneži Shizofrenik, Taja, Ciganka, Korbarjeva, Grobar, Žagar in Miličnik; vsi so zdolgočaseni, nikakor ne mo­rejo osmisliti ali napolniti praznine nedeljskega popoldneva. Na drugi strani pa sta Lenka in Jurij, duševno in telesno prizadet par, ki živi v svojem svetu, polnem nenavadne poetičnosti in miline. Njuna goreča želja in tudi življenjski ideal, ki ju vsako sredo in nedeljo vodi do vasi, je poroka in s tem vstop v družbo, vendar pa potrditvi njune zveze nasprotujeta tako socialna kot cerkvena ustanova. Ko jima zdolgočasena nedeljska družba za svojo zabavo vendarle »priredi« poroko, se lahko zgodi samo še tragedija.

„Z natančno psihološko taktiko Lorenci oba pola spne v organsko celoto, vznikne uprizoritveni dogodek, ki ga že kar razganja od silnega prepletanja poglobljene simbioze ansambelske igre. Lorenci v Šeligovi Svatbi zatipa visok potencial aktualnosti, ki se kaže v poniževanju in manipulaciji drugače mislečih/živečih na eni strani; na drugi pa izriše mučno neizživetost človeka, ki z naboji samodestruktivnosti in privoščljivosti parazitsko sesuva svet okoli sebe ... Nina Ivanišin kot Lenka lik razčleni skozi dosledno, izčrpno obrazno pokrajino, v plašnem gibu in besedi, v vseobsežni pripadnosti do svoje ljubezni, njeno porcelanasto zadržanost pa vseskozi prekinjajo siloviti spastični rezi. Nepopisna vseobsežnost, s katero Janez Škof vstopa v lik Jurija, pa je brez dvoma absolutni presežni parameter celotne uprizoritve; že samo sila njegove podobe in neverbalne drže izražata učinek nenehnega notranjega procesiranja ...” Zala Dobovšek, Delo

Zmagovalna predstava Borštnikovega srečanja 2014 je prejela veliko nagrado za najboljšo uprizoritev, ob tem pa še Branko Hojnik nagrado za scenografijo in Nina Ivanišin nagrado za igro.

Na festivalu 29. Gavellovi večeri (Zagreb 2014) je Nina Ivanišin prejela nagrado Branka Gavelle za najboljšo žensko vlogo.

PREDSTAVA TRAJA 2 URI IN 45 MINUT TER IMA ODMOR.

Cena vstopnice: 18 EUR (za izven), 16 EUR (dijaki, študenti, upokojenci)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.