https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Erik Gedeon: VEČNO MLADI

Kdaj: Sreda, 06.01.2016 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

ZA ABONMA KOMEDIJA IN IZVEN

Četrta predstava Abonmaja komedija 2015/16

Režija: Sandy Lopičić.

Igrajo: Irena Varga, Denis Horvat, Mateja Pucko, Kristijan Ostanek, Matevž Biber, Jurij Drevenšek, Mirjana Šajinović.

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo zaustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065: kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27 ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.

V uprizoritvi Večno mladi skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, na groteskno zabaven način, ob pomoči pevske oz. glasbene terapije, poskrbi za vse prej kot dolgočasen rocknroll tretjega življenjskega obdobja. Ob izvrstnih igralsko-pevskih interpretacijah hitov, kot so I Love RocknRoll, Born To Be Wild, I Got You Babe itn. trohneče odrske deske znova katarzično zavibrirajo.

V drami s songi Švicarja Erika Gedeona Večno mladi (2007), ki jo je vsestranski glasbeno-gledališki ustvarjalec Sandy Lopičić z ustvarjalci uprizoritve v vsebinsko in dramaturško prirejeni obliki postavil na oder, so (iz)našli težko iskani zvarek za večno mladost – zabavo, ki trese oder in ruši stereotipe o starcih.

»... tukaj pa je zabava na vrhunskem nivoju. Zasluga gre predvsem igralcem, ki so ne samo izvrstno priredili svoje sicer maloštevilčne iztočnice, temveč so sijajni v vseh elementih igre, pa naj je to interpretacija pesmi, izmenjava replik ali situacijska komika. Skoraj nikogar ni mogoče posebej izpostaviti, saj predstava nima šibkega člena ... tako da lahko predstavo ocenimo kot enega najbolj uspelih kabaretnih projektov v zadnjem času. Zaradi sijajne realizacije v svojem žanru si zasluži najvišjo oceno.« Peter Rak, Delo

PREDSTAVA TRAJA URO IN 40 MINUT TER NIMA ODMORA.

Cena vstopnice: 18 EUR (za izven), 16 EUR (dijaki, študenti, upokojenci)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.