https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Jure Karas: Slovenska literatura od A do Ž

Kdaj: Sreda, 17.02.2016 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

Jure Karas: Slovenska literatura od A do Ž, Špas teater Mengeš

gledališka predstava ZA ABONMA DRAMA/KOMEDIJA IN IZVEN

Režija: Primož Ekard.

Igrajo: Lado Bizovičar, Jaša Jamnik in Jernej Čampelj.

Nova uspešnica, predstava, v kateri se Lado Bizovičar loteva edine teme, na katero se spozna še manj kot na glasbo – književnosti!

Slovenci veljamo za literaren narod. Pa smo res? Slovenska literatura od A do Ž odgovarja na vsa bistvena vprašanja o slovenski literaturi. Kakšna je razlika med Novo revijo in revijo Nova? Ali je prečka Cirila Zlobca resnično v obliki knjige in ali zbrana dela Ivana Cankarja res gorijo dlje kot tista od Miška Kranjca?

Naj vas literarna tematika ne prestraši: skrb, da bi v predstavi lahko izvedeli kaj pretirano pametnega, je odveč – o šesti umetnosti bo predaval Lado Bizovičar, ki knjige uporablja predvsem kot obtežilnik za neplačane položnice in občasni domači herbarij. Da pa bi zadevo ohranili na vsaj zmerno dostojni kulturni ravni, se mu bosta na odru pridružila akademsko izobražena (diplomi sta po naših ocenah videti kolikor-toliko verodostojni) igralca Jaša Jamnik in Jernej Čampelj.

PREDSTAVA TRAJA 90 MINUT IN NIMA ODMORA.

Cena vstopnice za izven: 18 EUR, 16 EUR (dijaki, študenti, upokojenci)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.