https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

21. praznik Občine Lendava

Kdaj: Sobota, 28.10.2017 ob 18:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

V sklopu 21. praznika Občine Lendava bo v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi potekal saksofonski koncert SOS Junior z naslovom »SOBOTA ZA SAKSOFON«.

Nastopajo:

SOS JUNIOR ORKESTER SAKSOFONOV in dirigent Vid Pupis

SOS JUNIOR ANSAMBEL SAKSOFONOV

SKUPINA SAXPLODE

------------------------------

SOS JUNIOR ORKESTER

Velika kijevska vrata, M. Musorgski (arr. E. Van der Jeught)

SOS JUNIOR ANSAMBEL

(Neja Anderle, Enja Golob – sopranski saksofon; Lucija Mlakar, Jure Pahor, Hana Muck – altovski saksofon; Maj Brinovec, Brina Kren – tenorski saksofon; Mia Ivančič, Anže Klančar Jurjavčič – baritonski saksofon)

Prekmurska skladbovnica, V. Pupis

Divertissement Tzigane za alt saksofon in ansambel saksofonov,

F. Antonini (prir. J. Kregar)

Solistka: Lucija Enya Jordaki, altovski saksofon

SOS JUNIOR ORKESTER

Sax 200, A. Crepin

Uvertura k operi Carmen, G. Bizet (prir. J. Knez)

SAXPLODE

(Valeria Kučan – sopranski saksofon; Matevž Zupančič, Sandra Rijavec – altovski saksofon; Jurij Bregar, Marko Petek – tenorski saksofon; Tadej Pance, Tjaša Kuharič – baritonski saksofon)

Adagio, S. Barber (prir. T. Pance)

Čmrljev let, N. Rimsky-Korsakov (prir. V. Kučan)

SOS JUNIOR ORKESTER

Itamar Freilach, 1. stavek iz Klezmer suite, ljudska

(prir. A. Ciesla/V. Pupis)

Slovenske polke za saksofonski orkester, prir. V. Pupis

Predstavitev skupine mladih saksofonistov slovenije SOS-Junior

SOS-Junior je organizirana skupina mladih saksofonistov in saksofonistk iz Slovenije, ki delujejo pod okriljem Kulturnega društva Sekvoja. Orkester deluje od leta 2012 in trenutno šteje blizu 40 članov, ki prihajajo iz 12 slovenskih glasbenih šol. Umetniški vodja orkestra je Lev Pupis, solist in profesor saksofona na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. V strokovnem timu je še 5 profesoric in profesorjev saksofona. Za organizacijske in ostale tehnične stvari v orkestru skrbi predsednik društva Gregor Zupančič in ekipa staršev v društvo vključenih otrok.

Osnovni cilj saksofonskega orkestra SOS-Junior je vzgajati mlade v orkestrskem igranju in jim poleg glasbene šole, ki jo obiskujejo sicer, zagotoviti ustvarjalno okolje in jim dodatno osmisliti pomen ukvarjanja z glasbo.

Eden izmed ciljev je tudi pravočasno odkrivanje izjemnih glasbenih talentov in jih pravilno in strokovno usmerjati na njihovi glasbeni poti, pridobivanje izkušenj na umetniškem področju in druženje z vrstniki iz celotne Slovenije na nastopih.

Nekaj naših odmevnejših nastopov:

-          Koncertna turneja “SOS junior 200” 2014/2015 (Koper, Bled, Vuzenica, Ajdovščina, Krško, Sarajevo, Bihač)

-          Festival “Saxperience” Beograd 2015

-          Festival “Sax Herbst” Dunaj 2015

-          Mednarodno srečanje saksofonistov Nova Gorica 2015

-          2. Mednarodni festival AS Bled 2016

-          Festival “Saxophobia” Bratislava 2017

-          3. Mednarodni festival AS Bled 2017

V letu 2018 bo orkester SOS Junior imel koncertno turnejo od Budimpešte do Bratislave ter nastopil na svetovnem kongresu saksofonistov v Zagrebu.

Orkester izvaja partiture klasične, jazz in pop glasbe, pogosto z orkestrom nastopajo tudi solisti in dirigenti kot so: Alain Crepin, Philippe Geiss, Oto Vrhovnik, Jan Gričar, Gerald Preinfalk in drugi.

Poleg klasičnega saksofona so v pretekli sezoni pričeli tudi z JAZZ oddelkom in tako pridobili zelo zanimivo zasedbo še v tej zvrsti. Naš nastop je programsko raznolik in atraktiven za širšo publiko, nedvomno pa je zvočno in slikovno nekaj posebnega, saj na odru istočasno muzicira veliko mladih saksofonistk in saksofonistov, starih med 11 in 17 let. Poimenovali smo ga kar »Saxplosion time«.

Orkester je odprt za nove člane, ki se lahko z delom orkestra aktivno srečajo na poletni šoli ALPSAX SUMMER v Kranjski Gori, kjer se orkester tudi oblikuje in vadi nov program za prihajajoče šolsko leto.

Eden od ciljev delovanja društva je tudi promoviranje saksofona ter orkestrske igre v glasbenih šolah in mestih, iz katerih prihajajo člani orkestra. Tako se bo SOS-Junior v Lendavi predstavil v soboto 28. 10. 2017. V sodelovanju z Glasbeno šolo Lendava in Občino Lendava bo najprej izpeljana dopoldanska aktivna vaja orkestra SOS-Junior, vzporedno pa tudi strokovno delavnico za saksofon.

V soboto ob 18. uri pa se bo orkester SOS-Junior predstavil z izvedbo koncerta v Kulturnem domu Lendava.

Prepričani smo, da bo izvedba načrtovanega dogodka v Lendavi navdušila tako saksofoniste kot publiko, dogodek pa bo pripomogel k promociji Glasbene šole Lendava in Občine Lendava, saj so v orkester vključeni inštrumentalisti iz vse Slovenije s svojimi mentorji in učitelji. Zato vas v imenu orkestra SOS-Junior in KD Sekvoja vabim, da koncertu 40-ih mladih saksofonistov prisluhnete v živo.

Vstop prost!

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.