https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Murskosoboški mestni svetniki potrdili najvišji proračun doslej

Murska Sobota, 26.01.2018 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so na včerajšnji 27. redni seji med drugim sprejeli proračun za leto 2018, ki je "težak" nekaj več kot 28 milijonov evrov.

 

Za nadaljevanje intenzivnega investicijskega cikla

Murskosoboški proračun za leto 2018 je v višini 28.133.663 evra najvišji doslej, z njim pa občina načrtuje rekordno črpanje evropskih in državnih sredstev. Sprejeti proračun omogoča nadaljevanje intenzivnega investicijskega cikla, ki ga MOMS poganja s strateškimi razvojnimi projekti, kot so projekt Vrata v Pomurje s celostno revitalizacijo Soboškega jezera, obnova mestnega središča, ureditev cest in kolesarskih stez ter športne infrastrukture (stadion Fazanerija in sanacija letnega kopališča). Za te in druge investicije je MOMS že oz. še bo kandidirala, za evropska in državna razvojna sredstva. Ta obsegajo kar 7 milijonov evrov oziroma 29 % vseh prihodkov.

Poračun zagotavlja tudi sredstva za programe športa, kulture, predšolskega varstva, izobraževanja in socialnega varstva. Med drugim za letni program športa, darilo ob rojstvu in sofinanciranje šolskih potrebščin za prvošolčke, štipendije za nadarjene študente, financiranje predšolske vzgoje, mestni avtobus, sredstva bodo namenjena tudi sofinanciranju javnih del in vrsti socialnovarstvenih programov. Poleg tega bo MOMS subvencionirala ceno oskrbe s pitno vodo ter omrežnino za odvajanje padavinske vode.

Dodatna sredstva za izdelavo kipov zaslužnih Pomurcev

Glede na predlog v prvi obravnavi je mestna uprava pripravila dopolnjen predlog proračuna, ki je v veliki meri zajel predloge, ki so jih mestne svetnice in svetniki podali v postopku obravnave. Dodatno so med drugim v proračun vključeni stroški za izdelavo kipov zaslužnih Pomurcev, ki bodo postavljeni ob obeležitvi 100. obletnice združitve Prekmurcev z matičnim narodom (le-ti so bili z vloženim amandmajem svetnika Andreja Mešiča povišani) ter dodatna sredstva za vzdrževanja kanalizacije, toplovoda in pokopališča, povečana sredstva za sofinanciranje javnih del, vložek v obnovo vaškega doma v Veščici in podpora projektu Murska Sobota 4 Future, ki ga bo za spremembe v upravljanju, delovanju, razvoju in percepciji mesta izvajal Pomurski tehnološki park. Nekoliko se zaradi realizacije kupnin iz naslova zemljišč v letošnjem letu in zaradi višjega presežka v tržnih dejavnostih Javnega podjetja Komunala povečujejo tudi prihodki.

Kadrovske zadeve

Mestni svetniki so odločali tudi o številnih kadrovskih zadevah. Pozitivno mnenje so podali Gaby Flisar za direktorico Javnega stanovanjskega sklada MOMS, Valeriji Mes Forjan za direktorico Javnega zavoda Javni zavod za opravljanje spremljajočih dejavnosti vzgoje in izobraževanja Murska Sobota, v svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovne šole Bakovci so bili kot predstavniki ustanovitelja potrjeni Cvetka Vereš, Nives Cajnko in Srečko Horvat, v svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovne šole III Lea Friškič, Aleš Kornik in Alenka Glavač Geršanov, v svet javnega zavoda Srednje zdravstvene šole Murska Sobota je bila kot predstavnica lokalne skupnosti izglasovana Daniela Mörec, v svet javnega zavoda Ljudska univerza kot predstavnika ustanovitelja pa Marija Bačič in Stanislav Štotl. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) je mestnemu svetu predlagala, da za urednika Soboških novin potrdi Mitjo Perša, vendar po glasovanju Perš ni bil deležen podpore mestnega sveta.

Za šport skupno 1,136 milijona evrov

Mestni svetniki so potrdili tudi letni program športa za leto 2018, kateremu se namenja 300 tisoč evrov, skupaj s sredstvi namenjenimi športnim objektom ter investicijami v ureditev športnih objektov in tekoče vzdrževanje pa 1,136 milijona evrov.

Podali so tudi pozitivno predhodno mnenje k Strateškemu načrtu javnega zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota za obdobje 2018-2022. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2018 ob 9:07 dinar gost

      Kelko € pa ide za Püjščo ?

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2018 ob 10:12 alomaš gost

      Deklica je oblečena kak medved .

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.01.2018 ob 12:04 gost

      ALi pa je MEDVEDKA oblečena kot dekica

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2018 ob 11:00 sobočanec gost

      Dragi soobčani, odprimo denarnice.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.01.2018 ob 12:59 žandor gost

      kak san jo kresna

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.01.2018 ob 16:29 karlek gost

      Na bo dolgo ko bodo dvignili kurjavo ter stanarino ter kanalščino in bo pejnez še pre več .Udri po rejveži čim bole

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.01.2018 ob 12:55 gost

      Kruha in iger.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.01.2018 ob 15:01 MODRIJAŠ gost

      žekš na sakšoj slike ka gor gej špila na telefone...mobitele be lejko vgasnile tej čas

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.01.2018 ob 17:32 svašta gost

      http://pomurske-novice.si/koliko-denarja-iz-proracuna-obcine-murska-sobota-je-ze-odteklo-v-podjetje-vplivnega-clana-stranke-sd-matevza-frangeza/

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2018 ob 9:59 bv gost

      ite malo na teren pa se pozanimajte zakoj se zapira drsališče ? San sem spitavo zakoj pospravljajo pa so mi pravli ka ŽUPAN nešče podukšati pogodbo,če je to istina ga je lejko sram in naj ga nekdo povpraša zakaj ? Miljoni idejo v drvarnico,pol miljona za beton pred občino ka nemo piso za krožišča in tako dale a za bogo deco ka bi se med počitnicami drsali pa nega,fuj pa takšna politika vodilnih v naši občini.Za privat lastnino se je najšlo takoj 100.000 (teniško igrišče) seveda ker tenis igrajo povezani,drsajo pa srmaki keri si drugo nemrejo privočiti.Zato dobro premislite v jeseni koga te volili ker ta elita kera je sedaj na oblasti gleda samo za sebe in svoje za male ljudi se jim je.e.Same obljube so jih ko pa pridejo na oblast pa se hitro vse spremeni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2018 ob 10:44 Skater gost

        Daj ne teži seposedi s tou soboško sramoto. Ti pa tvoja razvajena deca. Če bi drsališč bilou v BTC, pa bi samevalo. Vsako budalaštino bi zrivali v center mesta.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.02.2018 ob 18:55 janči gost

      Pejneze trbej oprati nej? :D :D

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.02.2018 ob 9:12 gost

      Pri tako velikem proračunu pa se ne najde sredstev, da bi lahko drsališče obratovalo tudi v zimskih počitnicah. Ja seveda, tu ni zraven " ta pravih", bi samo imeli "korist" navadni občani ter ni potrebe, da bi jih ti navadni občani koristili.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.02.2018 ob 9:51 dragi šport gost

      Ka napekate s ten drsališčon... Kda koli se mimo pelan je bilau prazno ali sta pa bila največ dva drsalca. Seveda je izvajalec zato ka se pogodba podaljša, ker je to njegov poslovni interes. Drsališče je zanimivo veliko premalo liden, ka bi se na dest tisoč evrov plačevalo za stroške obratovanja. Ta denar naj raje namenijo drugim športom v občini, ki imajo veliko več mladih, ki trenirajo celo leto, se športno udejstvujejo klubi pa životarijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.02.2018 ob 14:00 kocljeva gost

      Dobro je ka nega drsališča imamo vsaj mir .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.