https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski župan gostil potencialne investitorje

Lendava, 03.02.2018 ob 6:00  

V Lendavi se je, v sredinih popoldanskih urah, na delovnem obisku mudila 15-članska delegacija, ki si je ogledala lokacijo za gradnjo rastlinjakov v lendavski poslovno-industrijski coni.

Delegacija, na čelu s potencialnim investitorjem, podjetjem Herneth Gartenbau KG in Ikeo Purchasing Services - Inter Ikea Group, si je najprej z vodstvom občine ogledala lokacijo, nato pa so se sestali na delovnem sestanku v Mestni hiši, kjer so predstavniki partnerskih podjetij izmenjali svoja stališča ter izpostavili nekaj ključnih vprašanj. 

Iz lendavske občine sporočajo, da so se pogovarjali o možnih scenarijih, kako se bo odvijala zgodba z investicijo v rastlinjake. Župan mag. Anton Balažek vidi dva možna scenarija in sicer so v primeru večjega projekta in zagotovitve dela več sto delavcem, možna neposredna pogajanja z vlado. Po drugi različici, pa se podjetje lahko neposredno dogovarja s skladom kmetijskih zemljišč. Predstavnike partnerskih podjetij so zanimala tudi tveganja z visokimi vodami na lokaciji zemljišč. Župan je povedal, da občina razpolaga s poplavnimi kartami, ki kažejo, da je za visokovodne nasipe Mure dobro poskrbljeno, sicer bi poplave ogrožale tudi druga podjetja v industrijski coni.

Foto: Občina Lendava

Christian Rossmann, potencialni investitor iz podjetja Herneth Gartenbau KG, je ob koncu srečanja podal izjavo za občinsko spletno stran: "Podpora Lendave in lendavske občine je enkratna, zelo so nam v pomoč in prijazni. Zelo smo bili zadovoljni s posredovanimi informacijami in odzivnostjo lokalne skupnosti. Obenem je Lendava naša prva izbira zaradi sestave zemlje, infrastrukturnih pogojev in bližine kakor tudi zaradi dobre povezave z glavnimi mesti sosednjih držav. Prav tako je ključnega pomena bližina Gradca, kjer že zaposlujemo veliko Slovencev. Zaenkrat gre vse po načrtih, vendar pa bo več znanega v petek, ko se bo delegacija sestala s sogovorniki na državni ravni."

Občina Lendava je v prvi polovici lanskega leta prejela pobudo avstrijskega podjetja Herneth Gartenbau KG, ki želi skupaj s partnerskim podjetjem IKEA Europa graditi rastlinjake ob poslovno- industrijski coni. Ocenjujejo, da bi projekt v občino in regijo prinesel okrog 600 novih delovnih mest.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2018 ob 10:56 Hvala tujec gost

      Poudarek je na Potencialne. Paradajz bo gradil na Kobilju in v Polani, v Lendavi, kjer je menda ogromno prostora, pa ne more graditi? In sedaj bo, namesto domačina, posel dobil tujec.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2018 ob 13:27 lendava gost

      Domačin ne more nič v Lendavi,ce ni dovolj procentov.....da bo pa ta gradil,je tudi lari fari....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2018 ob 20:32 STANKEC gost

      10 % JE ZVIŠAL TARIFO!!ZATO VSE GRE IZ LENDAVE!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.