https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občina Rogašovci slavnostno proslavila 19. občinski praznik

30.04.2018 ob 14:00  

Občina Rogašovci je včeraj, 29. aprila, na igrišču ob OŠ Sveti Jurij slavnostno proslavila 19. občinski praznik. Slavnostni govorec je bil minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič.


Občina Rogašovci je ob bogatem kulturnem programu praznovala 19. občinski praznik.

Zbrane na proslavi je pozdravil župan občine Rogašovci Edvard Mihalič.

Občanke in občane, ki so se zbrali v velikem številu, je slavnostno nagovoril minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič. "Občina Rogašovci leži sredi neokrnjene narave Goričkega, zato smo na ministrstvu za infrastrukturo še posebej pozorni, kako posegamo v vaš prostor, da varujemo okolje, obenem pa izboljšamo kakovost življenja v teh prelepih krajih in to tudi z dobrimi čezmejnimi povezavami s sosednjo Avstrijo," je povedal Gašperšič in izpostavil, da je dobra in premišljena infrastruktura še posebej pomembna za turistični razvoj občine.

V letu 2017 so za območje občine Rogašovci namenili skoraj 400.000 evrov za vzdrževanje glavnih in regionalnih cest, uspešno so sanirali plaz v Fikšincih, katerega vrednosti je znašala skoraj 300.000 evrov, istočasno pa je potekala preplastitev in sanacija vozišča proti mejnemu prehodu z Avstrijo, v vrednosti skoraj 50.000 evrov.

"Več kot milijon evrov je v letošnjem letu predvidenih za preplastitev ceste proti Kramarovcem in za gradnjo pločnikov, avtobusnih postajališč ter drugih ukrepov prometne varnosti skozi naselja Ropoča, Pertoča in Večeslavci. Načrtujemo pa tudi nadaljevanje obnove ceste od Cankove do mejnega prehoda Kuzma," je zaključil Gašperšič.

Župan občine Edvard Mihalič je podelil tudi občinska priznanja. Sledila je pogostitev in zabava z ansamblom Mladi Pomurci, ob večernih urah pa s skupino Čuki.

Pri pripravi dogodka vsako leto pomaga ena od vasi v Občini Rogašovci. Tokrat so svojo pomoč nudili vaščani in vaščanke vasi Fikšinci in njihovo prostovoljno gasilsko društvo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2018 ob 20:47 vodovodar gost

      FOTO: V rogašovski občini za nadgradnjo vodovodnega in kanalizacijskega sistema Rogašovci, 25.04.2018 ob 6:00 Žalostno je , da je po enem letu obratovanja potrebna nadgradnja, kar pomeni, da je osnovna gradnja zanič, vključno z projektom, izvedbo in predajo, ter prevzemnikom, ki je prevzel defektni sistem na škodo davkoplačevalcev. tak župan bi moral v trenutku odstopiti, ne pa se hvaliti z ne-uspehi !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2018 ob 7:58 gost

      Vidi vidi Vaneka! Ka je bar kakši vic povedo? Vej v Ljubljani kaj drugo je nej znaou povedati, prle na radiu pa se je tak na velko slino in fse šinfo!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.