https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Trije odbojkarji Panvite Pomgrad postali evropski prvaki

20.7.2021  

Mladi slovenski reprezentanti so v albanski Tirani postali evropski prvaki. 

 

V finalu evropskega odbojkarskega prvenstva za mlade odbojkarje stare do 17 let je reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Iztoka Kšele v Tirani po zmagi v polfinalu proti Poljski s 3:0 v velikem finalu ugnala še favorizirano reprezentanco Rusije s 3:0 (23, 21, 23) in tako osvojila naslov evropskega prvaka.

V slovenski izbrani vrsti pa so se naslova razveselili tudi trije mladi odbojkarji murskosoboškega OK Panvita Pomgrad: Urban Rajnar, Nik Legen in Vid Suhadolnik, ki je v finalu proti Rusom prispeval 8 točk.

Slovenija je zaključni turnir evropskega prvenstva v Tirani začela s tremi zmagami in sicer so po domači Albaniji (3:0) varovanci Iztoka Kšele ugnali še Turčijo (3:0) in Belgijo (3:1). 

Rusi, ki so jih Slovenci premagali v finalu, so v četrtem krogu skupinskega dela tekmovanja sicer ugnali Slovence s 3:2 v nizih, a so se mladi slovenski odbojkarji očitno iz tega dvoboja marsikaj naučili in Rusom vrnili milo za drago v finalu. Dvoboj z Latvijo (1:3) nato ni imel več pravega tekmovalnega naboja, Slovenci pa so v skupini A osvojili drugo mesto.

V polfinalu je zatem Slovenija s 3:0 premagala Poljsko, mladi slovenski odbojkarji pa so nato v velikem finalu s 3:0 za naslov evropskega prvaka ugnali še favorizirano Rusijo.

Gre za prvi naslov evropskega prvaka v zgodovini slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ki v zadnjem obdobju dosegajo neverjetne uspehe. Varovanci Iztoka Kšele so v Albaniji dokazali, da je v Sloveniji zrasel nov rod talentiranih odbojkarjev pred katerimi je svetla prihodnost, zlate medalje pa so se v majici z državnim grbom razveselili tudi trije še ne 16. letni, visokorasli odbojkarji iz OK Panvita Pomgrad.

FOTO: ŠK POMURJE DESET.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2021 ob 14:09 gost gost

      ČESTITKE… Končno da nekdo objavi ta velik uspeh in da to ni povezano z muro… žalostno da se tako zapostavlja tak uspeh vrhunskih mladih športnikov.. fantje kapo dol in cestitke dosedanjim trenerjem..

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2021 ob 14:41 gost

        Če bi mi v Prekmurju imeli novinarje, bi pisali o tem in še kakšnem drugem uspehu špornikov in športnikov iz Prekmurja. Ker imamo samo PISUNE, so ti zmožni pisati samo o Muri. Fantje čestitke in tako in še bolje dalje.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2021 ob 9:07 gost

      Ka se bunite, prva ekipa životari že več lejt, normalno ka nikoga ne zanima. Tak je bilo tudi z Muro, malo več samokritike pa de.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.