https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: Prekrasna narava, smaragdna voda in številne pohodniške poti

17.6.2022  

V osrednji Sloveniji se iz juga globoko v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp zajeda dolina Kamniške Bistrice, ki je dobila ime po istoimenski reki. Dolina je priljubljeno izhodišče za različne pohodniške izlete, mogoč je vzpon na Veliko planino, ob izhodu reke iz ozke doline pa stoji značilno srednjeveško mesto Kamnik.

Reka Kamniška Bistrica velja za eno najčistejših rek v Sloveniji. Triintrideset kilometrov dolga alpska reka izvira na treh koncih, najbolj znan pa je slikovit kraški izvir v obliki manjšega jezerca v bližini Doma v Kamniški Bistrici.

Voda priteče izpod skal, poraslih z mahom, in se za kratek čas ustavi v umetnem jezeru, ki v vročih mesecih ponuja prijetno osvežitev vsem, ki radi posedijo v bližini izvira ali pa v njem tudi zaplavajo.

V bližini izvira si je reka izdolbla svojo pot skozi sotesko Predaselj. Soteski Veliki in Mali Predaselj predstavljata najožji del struge Kamniške Bistrice. V vredno pa si je ogledati tudi slap Orglice, ki je eden izmed najlepših v dolini Kamniške Bistrice.

Od Doma v Kamniški Bistrici se je mogoče sprehoditi tudi do Plečnikovega dvorca, nekdanje lovske koče kralja Aleksandra Karađorđevića, ter spominskega parka, kjer so zbrane spominske plošče vseh ponesrečencev v Kamniško-Savinjskih Alpah.

Dolina Kamniške Bistrice je tudi izhodna točka za vzpon na Veliko Planino. Sredi doline se nahaja spodnja postaja nihalke na Veliko planino, ki je največja visokogorska pašna planina na Slovenskem.

Pod južnimi obronki Kamniško-Savinjskih Alp, ob zožitvi doline Kamniške Bistrice pa leži staro mesto Kamnik. Značilno srednjeveško mestece z deloma ohranjenim zgodovinskim jedrom se je razvilo ob nekdaj pomembni glavni trgovinski prometni žili med Podonavjem in Jadranskim morjem.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2022 ob 23:51 Avy gost

      I’ve made so far this year working online and I’m a full time student. I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit.......... 𝐖𝐰𝐰.𝐏𝐚𝐲𝐬𝟏𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2022 ob 2:09 Ariana gost

      well said!!! megan has caused this turmoil!! she married into the family. has absolutely used harry and the royal family. she is ungracious !! also pushing american attitude on the naturally reserved british! harry needs to be home here >>> www.worksclick.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.