https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podpisali sporazum o sofinanciranju izgradnje zadrževalnika potrebnega za gradnjo vzhodne obvoznice

Lendava, 24.11.2021 ob 6:00  

V prostorih občine Lendava je včeraj, 23. novembra, potekal podpis Sporazuma o sofinanciranju izgradnje zadrževalnika Sebeborci na Martjanskem potoku v občini Moravske Toplice, ki je potreben za izgradnjo vzhodne soboške obvoznice.

Sporazum so v okviru današnjega obiska vlade v Pomurju podpisali minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Izgradnja zadrževalnika Sebeborci je po besedah ministra Vizjaka nujno potrebna za izgradnjo vzhodne obvoznice Murske Sobote. O gradnji obvoznice pa je povedal: »To ni le regionalni projekt, ampak je vseslovenski, kajti povezuje ljudi.« Izpostavil, je da bodo z obvoznico največ pridobili prebivalci Goričkega, ter občani Moravskih Toplic in Murske Sobote.

Minister Vizjak pa je poudaril, da je izgradnja zadrževalnika tudi projekt, ki lahko služi razvoju kraja, torej tudi drugim namenom, kot so turizem, šport, rekreacija in popestritvi bivanja v teh krajih.

Celoten projekt gradnje vzhodne obvoznice v Murski Soboti je sicer vreden okoli 25 milijonov evrov. Začetek gradnje pa je predviden prihodnje leto.

Minister Vrtovec se je danes v Lendavi sestal tudi z županom občine Lendava Janezom Magyarom in imel delovni sestanek z župani občin Dobrovnik, Beltinci, Črenšovci in Turnišče. »Pogovarjali smo se o razvoju lokalne infrastrukture, zlasti pa kolesarske infrastrukture, ki je priložnost za turizem, za trajno mobilnost in tudi dodaten gospodarski razvoj te regije,« je o sestankih z župani povedal Vrtovec in dodal, da so se pogovarjali tudi o logističnem centru v Beltincih ter železniški povezavi Beltinci – Lendava, Lendava – Redics.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.