https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vrednost prodaje pridelkov iz lastne pridelave na tržnicah lani višja

14.03.2022 ob 6:00  

Vrednost kmetijskih pridelkov, ki so jih zasebni pridelovalci prodali na živilskih trgih, je bila lani za 12,7 odstotka višja kot predlani. Najbolj se je glede na prejšnje leto zvišala vrednost krompirja, in sicer za 18,6 odstotka, je objavil statistični urad.

Skupna količina prodanih zelenjadnic in sadja je bila lani višja kot leto prej, v povprečju so se dvignile tudi cene pridelkov. Na živilskih trgih se je prodalo največ krompirja in jabolk.

Vrednost krompirja se je najbolj zvišala zaradi višje povprečne cene pridelka. Za kilogram krompirja je bilo treba odšteti v povprečju 1,20 evra.

Vrednost prodanih zelenjadnic, ki so jih zasebni pridelovalci prodali na živilskih trgih, je bila lani za 15,7 odstotka višja kot leto prej. Največ je bilo prodanih solatnic in plodovk.

Vrednost prodanega sadja, ki so ga zasebni pridelovalci prodali na živilskih trgih, pa se je zvišala za 6,8 odstotka.

Vrednost mleka in mlečnih izdelkov, ki so ga zasebni pridelovalci prodali na živilskih trgih, je bila za 15 odstotkov višja kot leto prej, vrednost prodanega perutninskega mesa in jajc pa se je zvišala za 15,3 odstotka. V letu 2021 je bilo treba na živilskem trgu za jajce odšteti povprečno 0,24 evra.

Višja je bila tudi vrednost prodanega medu, na kar je vplivala predvsem v povprečju višja cena proizvoda, so dodali na statističnem uradu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2022 ob 8:00 gost

      Zdaj de se bo tudi tisto prodajalo kar so metali vstran. Ker kao ni bilo lepe oblike.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2022 ob 8:30 gost

      In kako vi to veste koliko, če so kmetje ogromno tega prodali na črno, brez računov? Zopet en članek z nekimi podatki, ki im namen hvalii vlado in to kako v času te vlade vse napreduje in je najboljše.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2022 ob 14:18 gost

      V času te vlade se je Slovenija spremenila v živi pesek keri vse požira. Najbolj pa davkoplačevalski blagajno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.