https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

VIDEO: Izgubila tako Mura 05 kot tudi Nafta

30.10.2011  

V 16. krogu PrveLige.si sta izgubila oba prekmurska predstavnika. Mura 05 je gostovala v Domžalah, kjer je bilo 2:1 za domačine, Nafta pa je gostila Hit Gorico, rezultat v Lendavi je bil 2:3.

Domžale : Mura 05 2:1 (2:0)

Strelca: 1:0 Pekič (39.), 2:0 Pekič (42.), 2:1 Lotrič (47.)

Muraši so v Domžalah zaradi kartonov igrali brez najboljšega strelca Nusmirja Fajića in mladega reprezentanta Erika Janže. V prvem polčasu so bili domačini nevarnejši, v 39. minuti so tudi povedli. Po podaji Luke Elsnerja je Damir Pekič z desetih metrov z glavo premagal Aleša Luka. Pekič je drugič zadel že tri minute kasneje, ko je streljal z voleja, klasični "hat-trick" pa mu je v 45. minuti preprečila vratnica.

Foto: Gregor Čiček (arhiv Pomurec.com)

Črno-beli so po odmoru krenili odločneje in po enem protinapadu je Mitja Lotrič premagal domžalskega vratarja. Ključni trenutki tekme so se zgodili v 51. minuti. Damjan Bohar se je znašel sam pred vratarjem Vidmarjem, ki mu je prvi strel obranil, drugega pa je zaustavila vratnica. S streli sta poskušala še Rajko Rep in Lotrič, toda ostalo je pri rezultatu 2:1. Le nekaj trenutkov kasneje pa so Muraši ostali samo z desetimi igralci na terenu, saj je bil izključen Denis Kramar. Do konca tekme so Domžale zapravile še nekaj priložnosti, a rezultata niso uspeli povišati, na drugi strani pa niti Rep, niti Mate Eterović nista uspela rezultata izenačiti.

VIDEO:

Domžale: Vidmar, Elsner, Brezovački, Grbić, Apatič, Teinović, Korun, Zatkovič, Lu. Horvat, Krcić (od 78. Gerić), Pekič (od 89. Osmanaj).

Mura 05: Luk, Cipot, Bohar (od 56. Kouter), Le. Horvat, Eterović, Rep, Dodlek, Maruško, Kous (od 83. Sprečo), Kramar, Lotrič.

Nafta Lendava : Hit Gorica 2:3 (0:1)

Strelci: 0:1 Vicente (9.), 0:2 Plut (58.), 0:3 Galešić (82.), 1:3 Zelko (83.), 2:3 Zelko (90.)

Goričani so povedli že 9. minuti, ko je po nespretnem posredovanju vratarja Darka Prše žogo v prazna vrata porinil William Franklin Vicente. Nafta si je v nadaljevanju pripravila dve priložnosti za izenačenje, toda Miha Korošec je prvič z glavo streljal mimo, močan udarec z nogo pa mu je vratar Vasja Simčič obranil. Nato so nekaj priložnosti zapravili Goričani, tako da je njihovo vodstvo ob polčasu bilo le 0:1.

V drugem polčasu je prvi strel sprožil Arpad Vaš za Lendavčane, na drugi strani pa Vito Plut in Vicente. Prav Plut je bil strelec drugega zadetka v 58. minuti, ko je z roba kazenskaga prostora premagal Pršo. Goričani so v 70. minuti dosegli še tretji zadetek, vendar ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil, je pa bil veljaven zadetek Gorana Galešiča v v 82. minuti. Šele po velikem zaostanku so se Lendavčani prebudili in že v naslednji minuti prek Boštjana Zelka znižali najprej na 1:3, v 90. minuti pa je isti igralec zadel še za 2:3. V sodnikovem podaljšku bi Nafta skoraj tudi izenačila, vendar je strel Roka Vorija zgrešila vrata.

Nafta: Prša, Korošec, Caban, Jerebic, Matjašec, Da Silva, Tomažič-Šeruga, Vaš, Sreš (od 46. Zelko), Polareczki (od 80. Vori), Vranešević (od 67. Jovanovič).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, N. Mevlja, Celcer, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Žigon (od 78. Arčon), Plut (od 77. Jogan), Vicente (od 84. Martinović).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.