https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vlada bo gospodarstvu pomagala s subvencijami

02.09.2022 ob 15:20  

Klub pomurskih poslancev je uveljavil svoje poslanstvo in uspešno odreagiral na pozive pomurskih podjetij, katerih primarna dejavnost je kmetijstvo in niso bili zajeti v predlagani interventni zakon za pomoč gospodarstvu.

Vlada Republike Slovenije je na 11. redni seji, ki je potekala 18. avgusta, sprejela Predloga zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina. Predlog zakona predvideva dovoljeno državno pomoč v skladu z Začasnim okvirom za krizne ukrepe državne pomoči v podporo gospodarstvu po agresiji Rusije proti Ukrajini. V ta namen bo država zagotovila 40 milijonov evrov. Gre za ukrep, ki podjetjem v letošnjem letu pomaga ublažiti učinke cenovnih šokov.

Upravičenci do pomoči po predlogu zakona so pravne ali fizične osebe, ki so opravljanje gospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji registrirale do 1. decembra 2021. Takrat so bili izvzeti subjekti, ki se ukvarjajo s primarno kmetijsko dejavnostjo in ribištvom.

V tem primeru pomoči ne bi prejelo več podjetij, deležna je ne bi bila niti pomurski podjetji Paradajz in Ocean Orchids, saj ukrep ne zajema primarnega kmetijstva, kamor spadata omenjeni podjetji po svoji dejavnosti.

Klub pomurskih poslancev

"Kmalu po reaktivaciji Kluba pomurskih poslancev je le-ta tekom parlamentarne procedure uveljavil svoje poslanstvo in uspešno odreagiral na pozive pomurskih podjetij, katerih primarna dejavnost je kmetijstvo in niso bili zajeti v predlagani interventni zakon za pomoč gospodarstvu," nam je povedal pomurski poslanec Tine Novak.

Z vztrajnostjo koalicijskih poslancev so dosegli, da sta se kmetijski in gospodarski resor hitro uskladila in v ukrep za gospodarstvo vključila tudi kmetijske subjekte, ki pri dejavnosti uporabljajo električno energijo in zemeljski plin. To v praksi pomeni, da tistim subjektom, ki se ukvarjajo z rejo ali pridelovanjem v rastlinjakih, ne bo potrebno čakati na pripravo posebne kmetijske sheme.

Poslanci se še posebej zavedajo pomembnosti pridelovanja v rastlinjakih kot strateške prednosti Pomurja kot območja z največjim potencialom geotermije.

Poslanske skupine so tako na nujni seji, ki je potekala zadnji dan v avgustu, napovedale podporo predlogu zakona o pomoči gospodarstvu. Koalicija je pristala na predlog, da se vključi tudi sektor kmetijstva in ribištva.

500.000 evrov pomoči

Po predlogu bo država upravičencem subvencionirala najmanj 30 odstotkov energetskih stroškov v obdobju od začetka junija do konca leta, če so jim cene energije letos zrasle vsaj za dvakratnik povprečja cen v preteklem letu.

Podjetja bodo lahko pridobila enostavno pomoč, ki predvideva do 500.000 evrov pomoči in kritje do 30 odstotkov upravičenih stroškov, ali posebno pomoč v višini do dva milijona evrov in prav tako do 30 odstotkov upravičenih stroškov. Tretja je pomoč energetsko intenzivnim podjetjem, kjer bo znesek pomoči prav tako omejen na dva milijona evrov, podjetja pa ob sočasnem dokazovanju izgube iz poslovanja lahko zaprosila za povračila do 70 odstotkov upravičenih stroškov.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2022 ob 16:20 gost

      Jebeš vlado in gospodarstvo če sem pa že 14 let brez zaposlitve zaradi vlade in delodajalcev in tega zajebanega zpiza ker neve kdo pije in plača,zato pa moram že 14 let delati na črno in bom še več delal na črno ker itak vsi politiki in delodajalci delajo z figo v žepu in lažejo in kradejo kot srake,ljudje so pa glupi ko kurac da jim verjamejo,jebiga to so mikro Slovenčki mamine dude.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2022 ob 17:46 AnnMartin gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐰𝐞𝐛𝟐𝟒.𝐛𝐥𝐨𝐠𝐬𝐩𝐨𝐭.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2022 ob 18:02 Pomurec krivi kurec gost

      Naj gre ta vlada u pičku maternu. Zaradi plačevanja parazitom, nevladnikom, petkovim kolesarjem, kvazi kulturnikom, raznim čordičdm jenulom it.. Primanjkuje denarja za koristne panoge, ki dejansko živijo Slovence. Naj vlada ukine pipico nevladnikom in ostalim parazitom. Zakaj pa Ni nobenega članka kako vlada dodeljuje subvencije nevladnikom, Čordiču, 8. Marcu, Jenulom, zvezi borcev.. In podobnim zajedalcem? Aja tile so pomagali tej vladi zmagat

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2022 ob 18:22 Kathleenones gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2022 ob 19:10 Bolje biti pijan nego varalica gost

      24ur.com/novice/tujina/pijan-vucic-na-sejmu-spil-sem-ze-vec-kot-100-kozarcev-to-zame-ni-nic youtube.com/watch?v=hl_DY5lCO7I

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2022 ob 19:36 gost

      KDAJ ,decembra ,ko je bil JJ na oblasti so rdeči zahtevali pomoč takoj naslednji teden .Zdaj pa golobeča vlada ima čas vsaj pol leta. PREKLETA RDEČA BANDA POKVARJENA.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.09.2022 ob 7:38 dix gost

      Vsi ljudje so psihično bolani to je virus današnjega časa.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.09.2022 ob 8:10 gost

      LEVAKI so nas daleč pripeljali ,,,,,, s Kučanom ,ki je glavni poglavar,,,,,,Da pa bi bil ponosen z to državo niti v sanjah ne moreš biti !! Svet je okrogel lopovi ga terajo ,,,,,

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.09.2022 ob 8:17 Karel K. gost

      Spet odpirajo šampanjece privilegirana podjetja, ki so vedno prisesana na državne jasli in s tem na pomoč politične elite na oblasti. Od njih država nima koristi, le podpira jih titoisitčna politična elita, da so v njih zaposleni njihovi privilegirani volilci. To je zahrbtna titoistična taktika plačevanja svojih volilcev, da potem dobijo volitve. To je čisto zadosten znak za to, da smo še vedno v bivšem sistemu, ko so se ljudje zaposlovali, da so bili na očesu titoisitčne udbovske kontrole.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.