https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita morala priznati premoč na prekmursko-štajerskem derbiju

Športna dvorana OŠ I, 23.11.2022  

V zanimivi predstavi v Športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti so se v soboto, 19. novembra, Mariborčani oddolžili Prekmurcem za poraz v uvodu sezone in v negotovi tekmi na koncu sicer zasluženo zmagali pred 120 gledalci s 3:1 (24,-23,-18,-26).


Panvita Pomgrad – Merkur Maribor 1:3 (24,-23,-18,-26)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 21, Avšič, Drvarič 5, Suhadolnik, Rojnik 20, Kovačič 4, Legen, Bedrač 9, Fužir 6, Jurić 6, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Merkur Maribor: Vodušek 1, Pernuš 2, Adžović, McConnell 18, Bračko 24, Kržič 3, Donik 22, Leva, Fink 7, Najdič, Iršič, Toplinšek, Peruničić, Jevšnik in Kumer (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

Sodnika: Dejan Perčič in Iso Adrovič (oba iz Kamnika).

Ko je tekmo na servisu in v napadu odlično pričel nekdanji igralec Sobočanov, Kanadčan Connor McConell, ki je dosegel prvi dve točki za Mariborčane je kazalo, da bi Štajerci že v prvem nizu znali pokazati, kdo bo tokrat dominanten na tekmi. A so domačini vendarle še pravočasno odreagirali, vzpostavili ravnotežje in z učinkovito igro ter ob bloku Tita Kovačič povedli z 10:6. Gostje so po dobri igri in tretji točki Roka Bračka znižali na 12:11, takoj zatem pa je z izjemno potezo presenetil domači organizator igre Drvarič in povišal na 13:11. A Bračko je v nadaljevanju do 15:14 sam držal stik s Prekmurci, saj je dosegel tri zaporedne točke z goste, eno tudi z asom. Ko se je razigral še Donik in dosegel dve točki, je bil izid spet izenačen na 16:16, to pa je bilo prvo izenačenje po 5:5. Vajeti igre je nato pri domačih prevzel Šormaz, zadel dve točki za 18:16, vseeno pa so Mariborčani poskrbeli za preobrat in povedli preko dveh odličnih posredovanj McConella z 19:21. Domačini so preko Rojnika izenačili na 23:23, po trojnem bloku znova povedli s 24:23, po napaki dvojne žoge Štajercev pa prišli do zaključne točke in prvi niz dobili s 26:24.

Drugi niz so znova bolje odprli Mariborčani, ki so z raznovrstno igro v napadu hitro povedli z 2:6, ob tem pa je domači trener Fujs zahteval prvi odmor. Sobočani so se z dvema točkama Šormaza na kratko približali zgolj na 5:8, pri 5:10 pa je Fujs vzel še drugi polminutni odmor a tudi ta ni pomagal, saj je gostujoči ustroj pod okriljem učinkovitega Roka Bračka odlično nadaljeval do 7:14. Prekmurci so z dvema točkama Bedrača sicer znižali na 10:15, ko je bilo 13:19 pa je bil niz v očeh gledalcev že zaključen. A se je Panvita Pomgrad vrnila, s točkami Bedrača, Rojnika in Drvariča znižala najprej na 17:19, nato z dvema točkama Rojnika celo izenačila na 23:23, a ob koncu je zmanjkalo moči in z blokom Kržiča so gostje zmagali s 23:25 in izenačili na 1:1.

Tradicionalno z uvodom prvih dveh nizov so tudi tretjega bolje začeli gostje, ki so povedli s 3:6, Panvita Pomgrad pa je dlani gledalcev ogrela po znižanju na 7:8. Odbojkarji Merkurja so se znova odlepili po simultanki Bračka, ki je od izida 8:11 naprej briljiral tako na servisu kot v napadu, domači pa zanj enostavno niso našli odgovora. Šele pri 8:15 je nalet ustavil Šormaz za deveto točko domačih, sicer zgolj na kratko, saj so Mariborčani vodstvo povišali na 9:18, niz pa z odlično igro brez posebnih težav pripeljali do zaključka in zmage z 18:25.

V četrtem nizu se z izjemo vodstva Sobočanov s 6:4 nobena ekipa do izida 13:13 ni odlepila več kot za točko. Sobočani so znova za dve točki povedli po uspešnem bloku Tita Kovačiča za 15:13, a zgolj nekaj sekund je bilo potrebnih, da so Mariborčani s Finkom na servisu prešli v vodstvo s 15:16. Domači so priredili preobrat na 21:18 a znova popustili, zaključek pa je pripadel Mariborčanom z Bračkom na čelu, ki je dosegel zadnjih pet od šestih točk gostov. Najprej je z napadom izenačil na 23:23, takoj zatem žogo sicer poslal v avt za vodstvo domačih s 24:23, že v naslednjem napadu pa popravil napako in poskrbel za izenačenje na 24:24. V slogu predstave skozi celotno tekmo se je najučinkovitejši igralec srečanja izkazal tudi ob koncu, saj je najprej zabil as za vodstvo s 26:27, nato pa še z uspešnim napadom za končnih 26:28 zaključil tekmo za zmago Maribora v Murski Soboti.

Panvita Pomgad je doživela tretji prvenstveni poraz v osmih krogih in ostaja na visokem tretjem mestu s 14-imi točkami, Maribor pa je s tretjo prvenstveno zmago sedaj četrti z desetimi točkami.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2022 ob 21:43 aaaaa gost

      Ja ste pa hitri z objavo :) bravo! Drugače pa čestitke Panviti, z malo sreeče in zbranosti bi padel tudi MB... bo drugič boljše!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2022 ob 8:10 VijolčniBojevnik gost

      Tepemo vas v nogometu, v odbojki in še v rokometu... hahahaha

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2022 ob 16:15 Judieoffman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.11.2022 ob 16:16 Judieoffman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.