https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Križevski svetniki so se sestali na ustanovni seji

16.12.2022 ob 6:00  

Novoizvoljeni križevski svetniki so se včeraj, 15. decembra, sestali na ustanovni seji, ki je minila brez zapletov. Potrdili so mandate vsem 13 občinskim svetnikom in sprejeli ugotovitveni sklep, da je bil za župana Občine Križevci izvoljen Branko Slavinec. Ta je v nagovoru mestnemu svetu poudaril, da bodo nadaljevali s sodelovanjem, za dobrobit vseh občanov.

Ob predsedovanju najstarejšega člana občinskega sveta je svet opravil vse formalne in protokolarne postopke ter potrdil izvolitev 13 občinskih svetnikov, in sprejeli ugotovitveni sklep, da je bil za župana izvoljen Branko Slavinec, ki je bil tudi edini kandidat za župana na lokalnih volitvah.

Po prisegi je župan Občine Križevci Branko Slavinec v slavnostnem nagovoru dejal, da je njihova odgovornost sedaj nadaljevati razvoj občine, saj na trdnih temeljih lahko gradijo prihodnost skupnosti.

"Pred nami je velika in odgovorna naloga, potreb in želja je vedno več, kot je razpoložljivih sredstev, zato bomo mogli iskati prioritete. V preteklosti je bilo narejeno veliko dobrih projektov, ki so našo občino naredili zelo prepoznavno. Skupaj z vami se bom trudil nadaljevati razvoj in predvsem dokončati projekte, ki so že zastavljeni in so dobri za našo občino. Naša zaveza je enakomeren razvoj vseh delov naše občine, kot na področju infrastrukture, tako na področju društev in ostalih skupin, za dvig kakovosti življenja naše skupnost," je dejal Slavinec.

Vse je pozval k aktivnemu sodelovanju pri pripravi novih projektov za razvoj občine ter poudaril sodelovanje in nestrankarsko delovanje tako kot do sedaj.

Slavinec se je zahvalil tudi nekdanjemu županu za vse dobro opravljeno preteklo delo. Branko Belec pa je vsem zaželel, da nadaljujejo z dobrim delom še naprej. 

V občinskem svetu bodo zastopane štiri politične stranke, in sicer SLS, SD, Konkretno in SDS.

SLS Helena Krajnc iz Lukavcev, Jožef Lupša iz Kokoričev, Bogomir Gaberc iz Stare Nove vasi in Marta Juterša iz Bučečovcev.
SD Danijel Lesničar iz Dobrave, Urška Osterc iz Križevcev pri Ljutomeru, David Antolin iz Grab in Anton Krajnc iz Lukavcev.
Konkretno Jožef Duh iz Borecev, Andrej Weis iz Iljaševcev in Simon Kapun iz Berkovcev.
SDS Hermina Vrbanjšak iz Križevcev pri Ljutomeru in Nataša Belec iz Lukavcev.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija