https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Soboški mestni svet se je sestal na konstitutivni seji

23.12.2022 ob 6:00  

V soboški občini so se včeraj, 22. decembra, na ustanovni seji sestali člani novega 26-članskega soboškega mestnega sveta. Novi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj pa je pozval k transparentnemu delu v korist vseh občank in občanov. Prepričan je, da bodo zmogli preseči vse delitve in ovire za boljši jutri vseh, ki mestno občino nosijo v srcu. 

Mestni svet je opravil vse formalne in protokolarne postopke ter potrdil izvolitev 26 mestnih svetnikov in sprejel ugotovitveni sklep, da je bil za župana Mestne občine Murska Sobota izvoljen Damjan Anželj. 

Anželj je po potrditvi nagovoril mestni svet in povedal, da je izjemno počaščen, da je lahko prevzel to funkcijo. "Zavedam se odgovornosti in zahtevnosti dela, ki ga prevzemam, hkrati pa verjamem, da bomo s tvornim delom, sodelovanjem in povezovanjem naredili dobre korake za nadaljnji razvoj občine. Navsezadnje je dobrobit naše mestne občine in njen uspešni nadaljnji razvoj bil stičišče vseh naših volilnih programov. Zaupanje, ki so nam ga občanke in občani pokazali na volitvah, moramo sprejeti z največjo odgovornostjo ter ga upravičevati z odgovornim, profesionalnim in poštenim delom. Samo s sodelovanjem vseh nas bomo lahko dosegli nadaljnji razvoj občine v korist naših občank in občanov. To je pogoj za kvalitetno sobivanje vseh, kar je ključno za boljše življenje nas, ki želimo bivati in ustvarjati v Pomurju," je dejal župan.

Izrazil je tudi željo po strpnosti, konstruktivni debati in spoštljivi kritiki. "Zavedajmo se, da smo občina ljudje, zato morajo biti občanke in občani postavljeni na prvo mesto. Mi vsi skupaj imamo sedaj priložnost, da s svojim delovanjem dokažemo občanom, da so se odločili prav, ko so nam zaupali svoj glas na letošnjih volitvah," je zaključil.

V soboškem mestnem svetu bo zastopanih šest političnih strank, in sicer Gibanje Svoboda, SD, SDS, Lista za našo Soboto, Neodvisna stranka Pomurja in NSi.

Gibanje Svoboda Mitja Horvat, Mojca Breščak, Jure Lang, Iris Lanščak, Gorazd Kerec, Staša Horvat, Matej Grah in Nives Cajnko.
SD Goran Miloševič, Daniela Mörec, Zoran Hoblaj, Brigita Perhavec, Timi Gomboc, Damjan Anželj, Bernardka Ružič in Mitja Kovačič.
SDS Aleš Kornik, Tamara Gradinski, Andrej Mešič, Nada Kuhar, Bojan Petrijan in Drago Vigali.
Lista za našo Soboto Miran Forjanič.
Neodvisna stranka Pomurja Anton Slavic.
NSi Anton Škraban.

Predstavnik romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Darko Rudaš.

Gibanje Svoboda in SD sta na volitvah zbrali največ glasov in imata po osem svetnikov, SD pa je glede na prejšnji mandat tri mesta izgubila. SDS ima šest članov, po enega pa Lista za našo Soboto, Neodvisna stranka Pomurja, NSi in predstavnik romske skupnosti. 

Točka, pri kateri so svetniki na seji razpravljali, je bila potrditev članov komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Za predsednika je bil predlagan Matej Grah, za člane pa Mitja Horvat, Gorazd Kerec, Goran Miloševič, Zoran Hoblaj, Bernardka Ružič, Bojan Petrijan, Andrej Mešič in Darko Rudaš. Tri mesta v njej sta dobila Gibanje Svoboda in SD, dve pa SDS. Anželj je za devetega člana predlagal romskega svetnika Darka Rudaša, temu pa je nasprotoval predstavnik Liste za našo Soboto Miran Forjanič.

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2022 ob 6:45 vladop gost

      NOVI župan je vrejdi ,samo v začejtki , vozi prehito ! (Na napakah se učimo, upam da nebo imel dosti napak !)

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.12.2022 ob 7:43 gost

      Komunist srbski klošar v r.t se mu zaleti pa boš videl kako si nor ho,ho.ho,ho,

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.12.2022 ob 8:10 pomurec. com gost

      Za komentiranje se morate prijaviti, samo ko gre za Natašo Pirc Musar, jebem tako prisednico ki se boji kritike svojih državljanov.

      26 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2022 ob 9:33 osica gost

        Kritika z argumenti je dovoljena in dobrodošla, javna žalitev predsednice ali katero koli drugo osebo, pa ne. To kar si napisal, je žalitev. Pozivam policijo, da uvede postopek proti osebi, ki je to napisala in ustrezno kaznuje.

        0 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2022 ob 19:23 gost

        Sem slišal, da si bo sama organizirala varovanje, kot PV, da ji bo varovanje zagotovila Slovenska VARDA !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.12.2022 ob 8:31 REKLI NE -JUGOSLAVIJI IN ENOPARTIJSKEMU SISTEMU gost

      Pred 32 leti smo se Slovenci odločili , da gremo na svoje in iztopimo iz slovenske in jugoslovanske partije , letos pa se je večina slovenskih volilcev zopet odločila in se z izvoljrnim Golbom in Nataše Pirc ponovno včlanila v Kučanovim , pardon veleizdajalčevo partijo . Delavcem čast , ker denar ustvarjajo . oblast pa partijcem , ki od ubranega delavčevega denarja nerazumno bogato živijo . Hik , zapisal sem ,,, Rozi , prinesi mi še rundo vode na mizo , da me ne bo zaneslo v podrobnosti .

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.12.2022 ob 8:50 gost

      Tako je !!!!!!!!!!!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.12.2022 ob 9:25 Pušča gost

      Rudaš je itak vse povsod na višjih položajih saj pa se za glasove daleč pride saj ppa mi na pušči vemo gdo je on edino ni še bil predsednik vlade in on je že sedem let priklenjen na davkoplačevalski denar

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.12.2022 ob 10:03 gost

      Osica kdo je to napisal nema veze....Ko si jih pa pisal ti za Janšo in še marsikoga in če bi ocenili tvoje komentarje bi pa moral že sedeti. Tako da ne bljuzi in se ne sprenevedaj saj vemo kdo si !! Poznamo tvoje komentarje kot lasten žep ..... 9:33

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.12.2022 ob 10:59 gost

      PRAVILNO GOST OB 10:34

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.12.2022 ob 11:13 gost

      Pošten Slovenec je mrtev Slovenec !! Je bilo in bo !!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.12.2022 ob 11:51 gost

      Tudi GHolob bo vrgel puško v koruzo preden se bo iztekel njegov mandat! Že sedaj mi ne gre nič od rok in vsak ukrep, ki ga sprejme golobnjaška vlada je strel v prazno ali pa celo škodljiva neumnost. Najbolj je očitno zdravstvo, drugi so še skriti, vpašanje časa kako dolgo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.12.2022 ob 13:24 gost

      zdaj pa nam vladajo DiKTATORJI kUČANISTI in gOLOBISTI.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.12.2022 ob 17:11 KristineColellac gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.12.2022 ob 20:02 Muraš gost

      Anželj čimprej zrihtaj ogrevanje igrišča NŠ Mura in pomožna igrišča kjer nima Mura kje trenirati saj plačuje igtišča v Radgoni in okolici in tribune na severu in razsvetljavo ob kopalšču saj je to občinska cesta cesta za Spartacus tam je kaos ob večernih tekmah

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.12.2022 ob 19:09 gost

      A mogoče veš kdo je bil prej ŽUPAN in vsega tega KAR NAVAJAŠ NI UREDIL?????????????????????????????Daj javi kdo je to bil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.