https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Konstitutivna seja novega sveta Občine Cankova

05.12.2022 ob 10:00  

Občinski svet Občine Cankova se je na prvi redni seji sestal v četrtek, 1. decembra 2022, v sejni sobi občine, kjer so potrdili mandate 11 svetnikom, in mandat župana Občine Cankova Danila Kacijana.

Župan Danilo Kacijan je na začetku konstitutivne seje vsem navzočim novoizvoljenim članom sveta zaželel dobrodošlico in predal besedo najstarejšemu svetniku. Ob predsedovanju Viktorja Giderja so potrdili mandate 11 članom občinskega sveta in sprejeli sklep, da je za župana Občin Cankova izvoljen Danilo Kacijan. 

Novoizvoljeni župan je slovesno prisegel, da bo dolžnosti opravljal vestno in odgovorno, spoštoval pravni red Republike Slovenije in Občine Cankova ter z vsemi močmi deloval za čast, blaginjo in razvoj Občine Cankova in vseh njenih občank in občanov.

V kratkem nagovoru se je članom OS in vsem občankam in občanom še enkrat zahvalil za zaupanje, članom in članicam občinskega sveta pa je povedal, da če ne bi verjel v njih, ne bi kandidiral in da upa, da bodo v dobro vseh delali še naprej. Prioriteta je izgradnja oziroma dokončanje vodovodnega omrežja v Gerlincih in pa športna dvorana na Cankovi pri OŠ Cankova, je še dodal.

V občinskem svetu bo zastopanih devet političnih strank.

SD Viktor Geder in Branko Kornhauser.
Blaž Rinderer in skupina volivcev Janko Horvat.
Damir Bednjanić in skupina volivcev Tomaž Jug.
Konkretno Franc Čerpnjak.
Matej Hajdinjak in skupina volivcev Monika Hajdinjak.
NSi Dejan Nemec.
Saša Osojnik in skupina volivcev Romana Madjar.
SDS Branko Horvat.
Štefan Flisar in skupina volivcev Robert Rojko.

Predstavnik romske skupnosti bo v naslednjih štirih letih Danijel Baranja. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.