https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Spomnili so se prleškega pesnika Marka Kočarja

12.4.2023  

V Kulturnem domu Križevci so izvedli tradicionalni prireditvi vrtca Križevci.

V uvodu so obiskovalcem predstavili vrtčevsko himno "Luštno v vrtec je hoditi" in pesem Ivajnšica. Avtor obeh je prleški pesnik Marko Kočar, ki je napisal številne pesmi, ki jih danes izvajajo številni posamezniki in ansambli. Kočar je križevski vrtec obiskal leta 2019 in najmlajšim predstavil njegovo poezijo.

»Letos smo v tednu kulture pobližje spoznali njegovo pesem Ivajnšica ter skupaj odkrivali neznane prleške besede, ki jih naši otroci več ne poznajo ter se igrali igre, ki so del kulturne dediščine, oziroma ena izmed najstarejših plasti ljudskega izročila. Del tega, kar smo spoznavali smo prikazali našim staršem, babicam in dedkom ter jim tako izkazali posebno pozornost, saj otroci nikoli ne moremo poplačati svojim mamam za vso skrb in neizmerno ljubezen, prav pa je, da jim izkazujemo posebno pozornost vsaj ob materinskem dnevu, čeprav bi morali vsak dan praznovati kot njen poseben dan. Babice in dedki pa nam staršem velikokrat pridejo naproti, ko potrebujemo varstvo, zavedamo se, da so pomemben člen pri vzgoji naših otrok,« pojasni Renata Slavinec Berden in doda, da so se otroci prvega starostnega obdobja in strokovne delavke, s starši družili ob različnih gibalnih igrah v vrtcu ali prostorih OŠ Križevci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...  

* Foto: Renata Slavinec Berden

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2023 ob 17:32 Franc gost

      Lepo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.