https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi in čuječnost

16.12.2022  

30 mladih iz Slovenije, Francije, Litve, Nizozemske in Španije se na mladinski izmenjavi, ki jo organizira Konjeniško društvo Kopito z naslovom Let the distance bring us together povezuje skozi tematiko duševnega zdravja ter zdravega in aktivnega življenjskega sloga. Mladi so nastanjeni v Dvorcu Rakičan, kjer izvajajo večino aktivnosti, so pa v preteklih dneh obiskali tudi Mursko Soboto.


V Murski Soboti so skozi ustvarjalnost izražali svoje občutke. Skupaj z Anito iz Anifajn ART so v prostorih MIKK-a v Murski Soboti skozi čuječno slikanje in meditacijo spoznavali pomembnosti mentalnega zdravja med mladimi. Slikali so kraj, kjer se počutijo varne, zapisali svoje želje za prihodnost ter meditirali in se sproščali. Zvečer so v MIKK-u pripravili razstavo fotografij, ki smo si jo lahko ogledali tudi tisti, ki se ne udeležujemo mladinske izmenjave. Razstava bo na ogled do 20. decembra 2022, ko se bo mladinska izmenjava tudi končala. 

V MIKK-u so izvedli tudi aktivnost, kjer so se pogovorili, kaj jim pomeni duševno zdravje, čuječnost in kako je pandemija Covid-19 vplivala na njihovo mentalno zdravje. Vsak izmed udeleženec je povedal svojo zgodbo in občutke iz časov, ko so bili prisiljeni ostati doma, prav tako pa je vsak napisal, kaj je najbolj pogrešal tekom pandemije.


V prihodnjih dneh čaka udeležence še nekaj pestrih aktivnosti.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.