https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Daljava, ki je združila mlade

6.1.2023  

30 mladih iz Slovenije, Francije, Litve, Nizozemske in Španije se je udeležilo mladinske izmenjave Let the distance bring us together, ki jo je organiziralo Konjeniško društvo Kopito in je potekala od 12. do 20. decembra 2022 v Dvorcu Rakičan.


Skozi mladinsko izmenjavo so mladi skupaj odkrivali alternativne možnosti navezovanja stikov med mladimi skozi socialna omrežja, spoznali društva in organizacije, kjer mladi lahko navežejo stik in ohranjajo medsebojne odnose, spoznali vrednote in prednosti prostovoljnega dela, ki lahko postane nov način preživljanja prostega časa tudi med pandemijo.


Ker so mladi vse bolj izolirani in zaprti v okolje lastnega doma, je bil njihov cilj tudi promocija zdravega načina življenja, ohranjanja fizične aktivnosti in druženja v naravi ter aktivnega preživljanja prostega časa, saj sta fizično dobro počutje in duševno zdravje tesno povezana.


Sodelujočim v projektu so omogočili varno prijateljsko okolje, kjer so vzpostavili nove stike, izrazili svoje strahove in morebitne stiske, se jih naučili prepoznati, ovrednotiti in skupaj najti načine, kako se lahko mladi med sabo ponovno povežejo, tudi v času strogih ukrepov in omejitev.

Cilji projekta so bili ozaveščanje in izobraževanje mladih in širše javnosti o duševnih stiskah in njihovem prepoznavanju; naučiti se, kako ukrepati, ko pri nekomu zaznamo duševno stisko in kje poiskati pomoč; najti alternativne načine vzpostavljanja socialnih stikov, ki nam omogočajo vključitev v varno prijateljsko okolje, kjer so mladi povezani kljub morebitnim ukrepom, ki preprečujejo fizične stike; spodbujanje širše javnosti k zdravemu aktivnemu preživljanju prostega časa; spodbujanje k vključevanju k prostovoljnemu delu in nudenju pomoči drugim v stiski; spodbujanje medkulturnega dialoga, sprejemanje drugačnosti in različnosti, krepitev evropske identitete in vrednot med mladimi; povečanje zavedanja mladih o različnih Erasmus+ projektih; spodbujanje kritičnega razmišljanja, neformalnega učenja in različnih kompetenc (jezikovnih, komunikacijskih, organizacijskih in digitalnih kompetenc, kreativnega in analitičnega mišljenja, sposobnosti samostojnega in timskega dela, krepitev medosebnih in medkulturnih odnosov).


Skozi različne aktivnosti na mladinski izmenjavi so mladi spoznali delo s konji in tudi jahali, pripravili so kulinarični večer in nacionalne večere sodelujočih držav, skozi čuječno slikanje spoznavali svoje občutke, pripravili razstavo slik, spoznali delovanje Centra za družine in UNICEFove varne točke, pripravljali zdrave prigrizke, obiskali stanovalce doma starejših, razpravljali o duševnem zdravju in še veliko več.


Vsekakor je mladinska izmenjava dobra izkušnja za mlade udeležence, da se na neformalen način naučijo o temi, ki jih zanima. Mladi ste zato vabljeni, da se pozanimate o programih Erasmus+ in se udeležujete projektov, ki jih pod slovensko nacionalno agencijo MOVIT organizirajo različna društva in organizacije po Sloveniji.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.