https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Premier Golob: »Ugotovili bomo, kdo ima neupravičene dobičke in oderuške marže«

01.06.2023 ob 9:00  

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je izdalo odredbo o obveznem rednem pošiljanju podatkov o cenah kmetijskih pridelkov in živilskih proizvodov. Z ukrepom želi vlada spremljati, analizirati in kontrolirati gibanje cen določenih proizvodov v prehranskem sektorju. Odredba bo začela veljati 1. julija 2023 za obdobje šest mesecev.


Spremljanje cen hrane je na včerajšnji novinarski konferenci ob prvem letu delovanja vlade najprej napovedal premier Robert Golob. Kot je dejal, želi vlada ugotoviti, "kdo v verigi ima neupravičene dobičke in oderuške marže". 

Z odredbo želi vlada spremljati gibanje cen hrane in pridobiti podatke o stanju v verigah preskrbe s hrano. Odredba določa obveznost zavezancev za mesečno pošiljanje podatkov o odkupnih oziroma prodajnih ponderiranih cenah na enoto, o odkupljeni oziroma prodani količini in o poreklu kmetijskih pridelkov in živilskih proizvodov.

Predstavniki vlade bodo v intenzivnem dialogu s ključnimi deležniki prehranske panoge iskali učinkovite načine za obvladovanje cen v prehranski verigi.

Zavezanci za poročanje so pridelovalci, posredniki, predelovalci in trgovci, torej deležniki v celotnih verigah preskrbe s hrano. V skladu z odredbo se bodo zbirale cene in količine ter poreklo v sektorjih žit, mesa, mleka, jajc, sadja in zelenjave.

Od kmetijskih pridelkov bodo morali zavezanci poročati podatke o pšenici, govejem mesu za kakovostni tržni razred A-R2, svinjskem mesu za kakovostni razred S, piščančjem mesu za prsni file in bedra perutnine vrste Gallus domesticus, nepredelanem svežem mleku, jajcih hlevske reje kategorije M in L in svežih jabolkih. Podatki bodo morali biti v ustreznih količinah na tono, na 100 kg oziroma 100 kosov.

Od živilskih proizvodov bodo morali zavezanci poročati podatke o pšenični moki brez polnozrnate moke, belem, polbelem in črnem kruhu, govejem mesu s kostjo in brez kosti, piščančjem mesu s kostjo in brez kosti, svinjskem mesu s kostjo in brez kosti, posušenem, soljenem oziroma dimljenem mesu, svežem polnomastnem mleku, svežem posnetem mleku, jogurtu brez dodatkov, poltrdem siru, predpakiranih jajcih hlevske reje kategorije M in L, jabolkih, bananah, limonah, listnati solati, krompirju, čebuli in korenju. Podatki bodo morali biti v ustreznih količinah v kilogramih oziroma litrih, so zapisali na ministrstvu.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2023 ob 9:38 gost

      Golob ne nakladaj .... ker si nesposoben voditi ene majhne Slovenije , a pir jemanju bajnih vsot pa si strokovnjak nad strokovnjaki !

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 9:42 utihni gost

        V teh tvojih pravljicah so vkjučeni samo še otroci tam stari nekje do 3 let , od teh naprej pa že vedo razmišljati .... tudi njih ne bi mogel našajbati !!!!!!!!!!!!!!!!! Večja korist od tebe je , če si popolnoma tiho!!!! Ne ti nam tra, la la

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2023 ob 9:44 gost

      vtič firič ne spotikaj se ,ker nimaš pojma ,,,,,

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2023 ob 9:47 gost

      Gremo na žuželke , veliko vitaminov v njih ! Pa dober tek in,, uživajte,,

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2023 ob 10:00 gost

      Zdaj ko bo rtv slo moral neprestano hvaliti vlado , bo šlo vse na bolje

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2023 ob 10:28 X gost

      ,,Perje bo frčalo v vse smeri in na vse strani ,, Več kot očitno se začenja brezsramni nekolegialni ,,ravs in kavs,, za težko pričakovane odloćevalske položaje in statusne sinekure ,,, prijateljsko prevzetem javnem zavodu RTVS,,,, v katerem brez sramu posegajo tako narciosidni samo - oklicani spomeničarji med nikogaršnjimi hlapci,, izmed državnih uslužbencev na RTVS , kakor tudi prikriti politični emisarji predsednika vladajoče partije GS in še bolj kameleonski zamaskirani ter prekriti odposlanci najvplivnejšega upokojenca večne kom - partije v RS . Kdo od prikritih ideologov , usmerjevalcev , ovaduhov in kibicev se bo ,, smejal zadnji,, in kdo bo po vseh medijskih prerokovanjih medsebojnih spotikanjih nazadnje ostal in obstal med srebrno selekcioniranimi komisarji ,,, Bolj ko se cilji bližajo , bolj se pota križajo,,,! Na koncu bo slej ko prej tudi politično na novo izbrane družbene nadzornike , člane uprave , direktorje , urednike in politične odločevalce na re- politiziranem javnem zavodu RTVS pričakalo grenko spoznanje ,,da nič več ni tako kot je bilo ,, in kot so pričakovali v svoji revolucionarni in revanšistični slepoti .

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2023 ob 10:43 gost

      ODLIČEN KOMENTAR X.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.06.2023 ob 10:51 resnica gost

      Golob najprej pri sebi razčisti.kdo ima več ali manj, pa ni od te vlade ampak od vseh vlad do sedaj in še v naprej, ker to ne more rešiti niti bog kaj še le pa človek,človek je eno največje zlo na tem planetu.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.06.2023 ob 10:51 Karel K. gost

      Nisem Janšev simpatizer vendar ima prav ko pravi, da smo se pred enim letom vrnili v Titovo Jugoslavijo. Golob namreč govori o njegovem sodelovanju le z zdravimi silami, da bo le z njimi vzpostavil dialog. Torej z enoumnimi sebi enakimi, to pa ni dialog ampak monolog. Mislim, da Golob niti ne pozna pomena besede dialog, saj je to pogovor z drugače mislečimi od njega. Kakšne bedake imamo za predsednike vlade in volilci še vedno greeo na volišča, ko takšni cepci nesposobni kandidirajo. Saj človek kateri mnogo govori in nič ne pove, se zaklinja na svoje srce in polaga roko na srce, je največji prevarant ij lažnivec. To nam dokazuje Golob in njegova svobodna ekipa.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 11:14 gost

        🕊 vse gradi na propadli ideologiji in obljubljeni deželi s komunistićkimi pristopi. 😅😂🤣

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.06.2023 ob 11:16 gost

      🕊 »Ugotovili bomo, kdo ima neupravičene dobičke in oderuške marže« bo začel v GEN-I. 😅😂🤣

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 11:33 kaplar gost

        Premier Golob: »Ugotovili bomo, kako deluje tržno gospodarstvo v kapitalizmu kjer je BOG kapital !"

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.06.2023 ob 14:48 gost

      Podpora Golobu strmo pada , zato je bila podreditev RTV nujna !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.06.2023 ob 17:57 kilonja gost

      Bebo Golobji, če bi sam hodil v trgovino bi videl da imajo vsi previsoke marže , da si delijo maksimalne regrese pred obdavčitvijo in da se gre za kartelno dvigovanje cen in to točno premišljeno, izdelki ki se najbolj prodajajo. Obstajajo zadeve ki imajo iste cene kot so jo imele celo pred korono, ampak to so izdelki ki se ne prodajajo količinsko na veliko , zato tudi niso podraženi .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.06.2023 ob 19:15 gost

      123TELE SRBSKO 75 LETNO !!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.06.2023 ob 19:19 gost

      Ti si nor , ti si bogi bogi , tisi nor hi,hi,hi,hi,hi 19:3

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.