https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: Na domačiji Miška Kranjca je potekal literarni večer Ogenj iz zemlje

Domačija Miška Kranjca, 04.06.2023 ob 10:00  

V petek, 2. junija 2023, sta Občina Velika Polana in Društvo ŠTRK Slovenija na domačiji Miška Kranjca organizirala literarni večer Ogenj iz zemlje.

Ob 40. obletnici smrti pisatelja Miška Kranjca je bil tako organiziran literarni večer Ogenj iz zemlje, ki je bil posvečen spominu na velikega slovenskega pisatelja in polanskega rojaka Miška Kranjca.

Župan Občine Velika Polana mag. Damijan Jaklin pove, da bo kmalu minilo 40 let, odkar se je v večni dom preselil pisatelj ter polanski rojak Miško Kranjec. Vendar kljub temu še vedno živi med nami, živijo njegova dela, spomin nanj ter njegov duh na domačiji, ki živi skozi ljudi, ki se ga spominjajo.

Na literarnem večeru so nastopili pisatelji: Feri Lainšček, Štefan Kardoš, Dušan Šarotar in Vlado Žabot. 

Omenjeni pisatelji so se spomnili na pokojnega pisatelja Miška Kranjca, ki je slovenski umetnik, ki je za svoje delo prejel kar tri Prešernove nagrade, dve za literarni deli in eno za življenjsko delo. Literarni večer je bil namenjen obujanju spomina na vsestranskega umetnika na načine, kako je vplival na omenjene pisatelje in na njihova dela.

 Obenem je bil večer obogaten s prebiranjem del omenjenih štirih pisateljev.


V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Lendava, pod vodstvom Denisa Zvera.

 

Več fotografij v spodnji galeriji … 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.