https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Đoković spisal teniško zgodovino

11.6.2023  

Srbski zvezdnik Novak Đoković je zmagovalec teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu. V finalu je 36-letni Beograjčan s 7:6 (1), 6:3, 7:5 ugnal Norvežana Casperja Ruuda in osvojil 23. turnir za grand slam v karieri. S tem je zdaj sam na vrhu večne lestvice po naslovih, v ponedeljek pa bo znova prvi igralec sveta.

Izjemni Beograjčan je na Rolandu Garrosu v sedmem finalu slavil tretjič, potem ko je bil najboljši še v letih 2016 in 2021. Pred sedmimi leti je ugnal Britanca Andyja Murrayja, pred dvema pa po preobratu še Grka Stefanosa Cicipasa.

Ob treh naslovih v Parizu je bil Đoković desetkrat najboljši na OP Avstralije, sedemkrat v Wimbledonu in trikrat na OP ZDA. S 23 naslovi ima na večni lestvici eno lovoriko prednosti pred Špancem Rafaelom Nadalom. Dvajset jih je osvojil še upokojeni Švicar Roger Federer.

Đoković je na svojem 70. grand slamu s 34. nastopom v finalu izenačil absolutni rekord Američanke Chris Evert. Po osvojenih lovorikah pa se je izenačil z Američanko Sereno Williams, zaostaja pa za Avstralko Margaret Court (24). Ta je sicer le pet let nastopala v odprti eri tenisa, ki se je začela sredi leta 1968.

Za Norvežana je bil današnji poraz drugi v finalih Rolanda Garrosa in skupno tretji v karieri, potem ko je lani proti Špancu Carlosu Alcarazu izgubil še na zadnji stopnički turnirja v New Yorku. Lani je v finalu Pariza moral priznati premoč Nadalu. V 17. finalu na najvišji ravni je izgubil sedmič, poroča STA.

 

* Foto: Twitter Roland Garros

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2023 ob 20:07 kilonja gost

      balkanjerosi s pomurca. Zanimivo, nogomet ki je 10 - krat pomembnejši šport od tenisa je včeraj dobil zmagovalca lige prvakov ki ima toliko s Slovenci kot imajo z nami Srbi . Ampak o Srbih moremo Slovenci brati kaj ne ? Mislite da si boste naklonjenost srbov pridobili ? Srbi berejo svoje spletne portale, tako mimogrede. Pa še tako mimogrede, Enih 5 GS lahko Đokoviću odpišemo, ko sta bila skupaj na vsaj 15 tih zaradi poškodb odsotna federer in Nadal . Kot da bi Manchester City postavil rekord v osvajanju naslovov ko par sezon MU in denimo Chelsee sploh ne bi nastopala v ligi .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.06.2023 ob 21:28 eva gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2023 ob 3:04 Pepa Pujsa gost

      To je zeloooo pomembno za Pomurje še bolj pa za belo Ljubljano, Fužine in opankarja Zokija.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.