https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Slovenski dnevi knjige vabijo na Grajsko dvorišče

16.06.2023 ob 17:10  

Murska Sobota je v organizaciji Mladinskega informativnega in kulturnega kluba (MIKK) in v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota kot partnersko mesto vključena v projekt 28. slovenski dnevi knjige. V sklopu festivala je v četrtek, 15. junija, na Grajskem dvorišču potekal knjižni sejem in Pravljična ura. Bogat literarni in spremljevalni program bo potekal tudi v soboto, 17. junija 2023.

Slovenski dnevi knjige so vseslovenski festival, ki poteka pod promocijskim okriljem Društva slovenskih pisateljev, dogajanje pa se odvija na različnih prizoriščih po Sloveniji. Letos so partnerska mesta festivala poleg Murske Sobote še Ormož, Maribor, Brežice, Slovenske Konjice, Celje, Novo mesto, Škofja Loka, Koper in Trst. Čeprav je dogajanje v jedru festivala namenjeno slovenski literaturi, se skozenj prepletajo različne umetniške prakse, ki obiskovalcem nudijo poglobljen vpogled v literaturo.

Med cilji festivala so ozaveščanje bralne kulture, neposreden stik občinstva z izvirnimi avtorji in avtoricami različnih generacij ter opozarjanje na dosežke slovenskega leposlovja. Festival se posveča različnim aktualnim tematikam in širi izbor ustvarjalcev na področju kulture, pri tem pa povezuje različne generacije ljubiteljev literature, avtorje in založnike ter vsem omogoča srečevanje ob knjigi.

Murska Sobota je v organizaciji Mladinskega informativnega in kulturnega kluba (MIKK) in v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota v letošnjem letu znova vključena v projekt kot partnersko mesto. V sklopu pestrega dogajanja na Grajskem dvorišču, ki se je odvijal v četrtek, 15. junija in bo potekal še v soboto, 17. junija, se odvija bogat literarni in spremljevalni program.

V četrtek je na Grajskem dvorišču v organizaciji MIKK-a potekal knjižni sejem, ob 17. uri so za obiskovalce pripravili Pravljično urico. Pripovedovale so gostje, pravljičarke iz Pokrajinske in študijske knjižnice. V knjižnici je ob 19. uri potekala predstavitev romana Vanje Lebar, Lajkam te - dogodek v okviru akcije Splet besed.

Dogajanje v sklopu festivala bo na Grajskem dvorišču potekalo tudi v soboto, 17. junija. Med 10. in 19. uro bo potekal knjižni sejem. Ob 11. uri pripravljajo lutkovno predstavo »Čebela Medela«, ob 15.30 pa lutkovno predstavo z naslovom »Zakaj sem Ajček«. Med 14. in 15. uro so otroci vabljeni na lutkarsko delavnico.

Slovenski dnevi knjige v Murski Soboti se bodo sklenili z odprtim branjem prekmurskih avtorjev -dogodek v sklopu projekta Splet besed, ki bo na Grajskem dvorišču potekal med 16. in 17.30.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.06.2023 ob 19:32 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.06.2023 ob 21:59 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2023 ob 15:02 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.