https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: V Gornji Radgoni poteka festival urbane kulture

24.06.2023 ob 17:00  

Na ulicah Gornje Radgone že četrto leto zapored poteka festival urbane kulture CestArt, ki umetniška dela postavlja na ulice, v izložbe nekdanjih trgovin in druge prazne prostore, razpršene na različnih lokacijah.

CestArt Festival je festival urbane kulture, ki umetniška dela postavlja na ulice, v izložbe nekdanjih trgovin in druge prazne prostore, razpršene na različnih lokacijah po Gornji Radgoni, od mostu do parka, in v sosednjo Potrno v Avstriji do Pavlove hiše, kjer ima svoj kulturni dom slovensko zamejsko društvo Člen 7 in kjer se v tem času dogajajo razstave, literarni dogodki in koncerti.

Festival so otvorili v četrtek, 22. junija in traja do sobote, 24. junija. Namen festivala je podpora in predstavitev umetnikov iz različnih področij umetnosti, hkrati pa približati moderne tokove umetnosti ljudem.

Mlajši in starejši gledalci so si lahko ogledali zanimiva ulična nastopa z mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica, ki že vrsto let poteka v Ljubljani in drugih mestih v Sloveniji. V soboto se je predstavila skupina Čupakabra z edinstveno predstavo Pirati spod hribov, ki je navdušila najmlajše.

Staro mestno jedro bo mesec dni razveseljevalo pet post produkcij evropsko priznanega festivala Svetlobna Gverila iz Ljubljane, na katerem se vizualni umetniki predstavljajo s svojimi svetlobnimi inštalacijami.

V galerijah Carinarnica, Jurkovičeva 27 in Pavlova hiša je na ogled razstava Prehod priznanih mladih likovnih umetnikov. Skupinska razstava predstavlja umetniške prakse Mine Bulić, Jošta Franka, Maje Hodošček, Staša Kleindiensta, Janje Kosi, Oliverja Pilića, Gregorja Purgaja in Toni Soprano Meneglejte ter v ospredje postavlja fenomen prehoda. 

V prodajalni Borovo je na ogled razstava Ne-besnih živali, ki so jih ustvarili osnovnošolci OŠ Anton Trstenjak Negova in II. OŠ Murska Sobota pod likovnim mentorstvom prof. Matjaža Gederja. V Andy’s Extra Kava Bar pa je na ogled razstava Geomet II, slikarke Klaudie Kolarič ter razstava skulpture Pajek, avtorja Saša Juraka. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2023 ob 17:55 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2023 ob 0:13 eva gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone. Work for three to eight hrs. a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month. Weekly payments.................... 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.