https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Raznolikost in umetnost skozi oči mladih

29.6.2023  

Društvo kreativne mladine iz Murske Sobote je v mesecu juniju pripravilo pester program za mlade, kjer so v sklopu svojih aktivnosti izvedli mladinsko izmenjavo, dve plesni predstavi in različne delavnice. 

V mesecu juniju so pripravili »Čajanko za starše in igralnico za otroke ter izmenjevalnico oblačil. Starši so uživali ob skodelici pozitivnega čaja, otroci pa so uživali ob številnih igrah, igračah in kreativni delavnici, kjer so izdelovali zapestnice in obeske za ključe. Sledila je tudi izmenjevalnica oblačil, kjer bi radi izrazili zahvalo RKS-OZ Murska Sobota in vsem, ki so prinesli oblačila. Njihove prihodnje aktivnosti bodo izvedene z namenom promocije Dnevne sobe in informativne točke za mlade kreativce, ki je sofinancirana iz programa Evropska Solidarnostna Enota.

Med 14. in 23. junijem 2023 so izvedli mladinsko izmenjavo z naslovom »Bližina-distance no more!«, ki je potekala na Hodošu in v Murski Soboti. Mladinska izmenjava je financirana iz programa Erasmus+ Mladi v akciji. Na mladinski izmenjavi se je zbralo 49 mladih iz Slovenije, Estonije, Romunije, Madžarske, Grčije, Portugalske, Slovaške in Bolgarije. Mladi so bivali na Hodošu, kjer so spoznavali kaj zares pomeni umetnost, skozi aktivnosti pa so pripravili zaključno predstavo, ki je potekala v sredo 21. junija 2023 ob 17:00, v prostorih MIKK-a, v Murski Soboti. Tekom spoznavnih aktivnosti so izvedli »ice breaking« igre, spoznavanje in utrjevanje imen, uvod v tematiko mladinske izmenjave in zvečer so pripravili mednarodno kulinarično tržnico, kjer so spoznali tipične prigrizke sodelujočih držav. V Murski Soboti pa so se prebivalci spraševali kaj se je dogajalo na Grajski ploščadi, katero so zavzeli mladi iz mladinske izmenjave, ki so pripravili delavnico o umetnosti in eksperiment “All that we share”.

Eksperiment je potekal tako, da so udeležence razdelili v škatle oziroma okvirje in jih spraševali osebna vprašanja. V primeru, da so na vprašanje odgovorili pritrdilno so stopili iz okvirja in se pridružili isto mislečim oziroma ostalim s katerimi delijo skupne trenutke ali mnenje. Na nekatera vprašanja so čisto vsi stopili iz okvirja in tako so videli, da prav vsi delijo isto mnenje. Udeleženci so lahko tudi ostali v okvirju, če jim je bilo vprašanje preveč osebno. Udeleženci so obiskali tudi Ljubljano, kjer so izvedli team building aktivnost “City run” in se udeležili Parade ponosa, kjer so izrazili solidarnost in podporo LGBTQ+  skupnosti. Nato pa so začeli s pripravami na zaključno prireditev. Na zaključni prireditvi so nastopili v različnih kategorijah kot so več plesnih točk, recitiranje poezije, ki so jo napisali, predstavili so tudi dve avtorski skladbi, poizkusili so se tudi v vodenju zbora in predstavili ter otvorili so razstavo umetniških del, ki so jih pripravili tekom aktivnosti. Zaključno prireditev so zaključili z druženjem z obiskovalci in glasbo z DJ-em. Mladinsko izmenjavo so udeleženci zaključili na Hodošu, kjer so strnili svoje vtise, stkali nove ideje za prihodnje projekte in se nato morali s težkim srcem tudi posloviti. 

V sklopu solidarnostnega projekta »Gradimo mostove med Prekmurjem in Belo krajino«, ki je financiran iz programa Evropska Solidarnostna Enota so pripravili še eno plesno predstavo, kjer so združili sodoben ples in tradicionalno glasbo iz obeh regij. Njihovi člani so predstavili sodobno umetnost, ki so jo želeli približati mladim in lokalnim prebivalcem. Mladim obiskovalcem so predstavili tudi program Evropska Solidarnostna Enota in kaj jim le ta tudi ponuja ter kako se lahko v njega vključujejo.

Prav tako so v sklopu solidarnostnega projekta »Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce« pripravili druženje pod mavrico, kjer so spregovorili o izzivih LGBTQ+ skupnosti v Pomurju, pripravili predloge za nove aktivnosti in naredili evalvacijo o obisku parade ponosa v Ljubljani. Prav tako pa so pripravili delavnico priprave cupcake-kov. V mesecu juniju so nekateri njihovi člani obiskali Ljubljano in parado ponosa, ki je bila edinstvena izkušnja. Projekt izvajajo v sklopu programa Evropska Solidarnostna Enota. Namen projekta je promocija in vzpostavitev mladinskega centra “Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce”, ki mladim in različnim društvom ponuja varen prostor za izvedbo aktivnosti.

 Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.