https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Leopold I. & Drügi, Klemen Klemen, Edo Maajka segreli ozračje na Radenski noči

08.07.2023 ob 7:15  

V petek, 7. julija, je v Radencih potekal prvi dan že tradicionalne Radenske noči.

Na oder je letos kot prvi stopil Leopold I., spremljala pa ga je skupina Drügi, za njimi je sledil Klemen Klemen, kot zadnji pa je na oder stopil Edo Maajka. Slednji je dobra napolnil prizorišče in obiskovalce zabaval dolgo v noč.

Leopold I. je duhoviti radgonski jezičnež, ki v tekstih portretira malega človeka. Odstira zavese na fluorescentnih fasadah urejenih podeželskih hiš in na videz popolnim družinam kuka v krožnik po nedeljski maši. Tokrat ga je spremljala skupina Drügi. Gre za skupino prekaljenih glasbenikov z občutkom za hiphop, ki jo sestavljajo: Filip Vadnu (kitara), Vid Turica (bas), Žan Hauptman (klaviature, vokal) in Žiga Smrdel (bobni).

Naslednji je na oder stopil Klemen Klemen, ki ga vsi poznajo kot lucidnega pripovedovalca zgodb, ljubljanskega uličarja in starosto. Legenda domačega rapa je tako na odru obdelal barabije, trnowske zgodbice, ljubezenske zgodbe, grozljivke, tatinske prigode, svoj pogled na rap, poharske epopeje in podal mnenje o »keš pičkah«. Jedro koncerta je bila tokrat najbolj prodajana domača rap plošča vseh časov, ki je lani ugledala tudi vinilno obliko in znova opozorila na svojo veličino med starimi, mladimi in vsemi vmes. 

Kot zadnji je na oder stopil Edo Maajka, ki že od začetka solo kariere na prelomu tisočletja piše eno najuspešnejših glasbenih zgodb na Balkanu, ne le v svoji rodni Bosni. Z neprizanesljivimi rimami in glasbenimi podlagami, ki segajo od lahkotnih funk pozibavanj do polnobasnih bangerjev, je prepričal tako radijske urednike kot klene hiphoperje. Starešina regionalne rap scene in ostrojezični zabavljač, ki v prepoznavnem slogu že četrt stoletja priča o trdih resničnostih življenja na Balkanu, a mu še kar ne zmanjka besed.

Dvodnevno koncertno dogajanje Radenske noči se bo zaključilo danes z nastopom skupin Orlek in Alo!Stari. Koncert se bo začel ob 20. uri.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2023 ob 11:52 Badr pahor kufr gost

      youtube.com/watch?v=rFZF_W3JVBI&pp=ygUtSXNsYW0gZHIgYmloIGJvc25hIGdsYXNiYSBnbGFzYm8gbXV6aWthIGhhcmFt https://youtu.be/Cv8-KXlIwYA zurnal24.si/magazin/borut-pahor-in-blaz-svab-sta-tako-kritizirala-slovence

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2023 ob 16:47 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.07.2023 ob 2:00 gost

      Crkni Poldi. Enkrat bos na koncertu naletel na kakega sdsovca, ki ti bo razbil gobec. Te pa vec ne bos salutiral hitlerski pozdrav za sds. Prasec gnili levicarski. Proti Golobu pa nimas jajc, da bi kaj spesnil, prokleti gnoj nestrpni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.