https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Odprtje razstave Saše Bezjak v Domu kulture Gornja Radgona

10.07.2023 ob 16:00  

V Domu kulture Gornja Radgona so odprli razstavo del umetnice Saše Bezjak, pokojne obrtnice Nade Jeza in krojača Milana Kaučiča ter se poklonili krojaški in šiviljski obrti.

Akademska slikarka Saša Bezjak je v sodelovanju s kustosinjo in umetnostno zgodovinarko Nino Jeza (hči Nade Jeza) ter s pomočjo krojača Milana Kaučiča odprla razstavo z naslovom Skoraj vse o njeni mami v Domu kulture Gornja Radgona, posvečeno pokojni Nadi Jeza.

Nada Jeza je bila kreativka, ljubiteljska umetnostna obrtnica, ki je za sabo pustila ogromno neporabljenega recikliranega materiala, blaga, sukanca, volne, šiviljskega materiala in pribora za miniaturne obrtniške izdelke. Iz tega je tako zrasla ideja o projektu Hommage Nadi Jeza, ki sta ga uresničili Saša Bezjak in Nina Jeza.

Na razstavi so si obiskovalci lahko pogledali razstavljena dela akademske slikarke Saše Bezjak, ki svoje umetnine prepleta z ročnim delom, dela pokojne Nade Jeza in obleke, ki jih je izdelal krojač Milan Kaučič. Posebno pozornost so namenili obrti, ki izumira, krojaštvu in šiviljstvu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2023 ob 18:51 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2023 ob 19:00 Pavel gost

        Bog nam pomagaj, kam gre naš narod. Nobene ga zanimanja za kulturo, nobene kritike, nič konstruktivnega, strokovnega, vse je pomešano, zmešano, v globoki hipnozi. Dobro jutro Slovenija!? Zbudite se!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2023 ob 22:17 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.07.2023 ob 22:17 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2023 ob 9:43 Pavel gost

      Potrebno se je vprašati, kaj se dogaja z našo kulturo, kako jo pojmujemo, kako jo živimo, kakšen odnos imamo do sočloveka, narave in Boga. Ali sledimo naravnim in duhovnim zakonom? Glede na bolno duhovno zdravje, ugotavljam da v zavesti slovenskega naroda prevladuje dekadenca. Zato ni nič čudnega, da v kulturnih društvih ni nobene volje po evoluciji. Potrebno bi bilo spodbuditi mlade, da se vključijo v kulturna društva. Mladi imajo energijo, svežino, vizijo,... V kulturna društva pa ne pridejo, zato ker starejša generacija vztraja na preživelih in neprimernih konceptih. Življenje ni nekaj statičnega. V življenju se vse spreminja, in temu je potrebo slediti, se prilagajati, se spreminjati,... Verjetno bo moj komentar uredništvo Pomurec.com, ocenilo za sovražni govor in ga izbrisalo. To početje s strani uredništva je ne profesionalno, nestrokovno, nekulturno, neetično,... Družba, katera ne premore vsaj malo samorefleksije, samokritičnosti in konstruktivnosti, ne bo napredovale oziroma se razvijala. Sprašujem se, katerim vrednotam sledijo na uredništvu Pomurec.com. Glede na njihovo početje, ugotavljam da spodbujajo dekadentne vrednote.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.