https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi bodo spreminjali misli, da bi spremenili svet

2.6.2023  

Mladinski center RISKO bo od 4. do 13. junija v Dvorcu Rakičan gostil mladinsko izmenjavo z naslovom Change your mind, change the world!. Mladinske izmenjave se bo udeležilo 37 mladih iz Slovenije, Španije, Slovaške, Romunije, Madžarske in Litve. Mladi bodo na mladinski izmenjavi spregovorili o ranljivih ciljnih skupinah in se borili proti diskriminaciji.


Cilji projekta preko katerega bo potekala mladinska izmenjava so spoznavanje manjšin in ranljivih skupin, ki živijo na območju sodelujočih držav, seznaniti se s kulturo, običaji in tradicijo sodelujočih držav, spodbujati mlade k aktivnemu sodelovanje v podobnih projektih, širiti strpnost med mladimi do različnih manjših, prepoznavanje koncepta diskriminacije, spodbujati mlade k širjenju strpnosti in boju proti diskriminaciji.

V času mladinske izmenjave bodo spoznali manjšine oz. ranljive skupine, ki živijo v Pomurju in Sloveniji, obiskali bodo Radio Romic in se podrobneje seznanili z romsko skupnostjo, spoznali pa bodo tudi predstavnike LGBTQ skupnosti v Pomurju, ki jih bodo seznanili s težavami in izzivi, s katerimi se soočajo v naši regiji. Kot je razvidno iz naslova projekta, je cilj spremeniti mnenje mladih, da bi potem lahko spremenili svet.

Vabljeni, da se pridružite mladim na spoznavanju kulinarike iz šestih sodelujočih držav, v ponedeljek, 5. junija 2023 ob 21. uri v prostorih Dvorca Rakičan.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.