https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Če bi bil Mercator prodan, bi Žiga Debeljak prerasel Zorana Jankovića

15.12.2011  

Če bo Mercator v naslednjih dneh po kakšnem nepredvidljivem naključju prodan (Agrokorju), bodo v torek pred vladnim poslopjem sindikati organizirali protest. Naslednji ‘ukrep’, je danes napovedal Ladi Rožič, predsednik sindikata delavcev trgovine, pa bo poziv članom sindikata, naj bojkotirajo NLB in svoje račune prenesejo v druge banke. V katere, Rožič ni povedal, kar je škoda. Tak seznam moralno neoporečnih kandidatk, vrednih novih komitentov, bi prišel prav še komu, ne le članom trgovskega sindikata.

Pa tudi zanje bi bilo koristno vedeti, ali so, denimo, NKBM, Abanka Vipa, Banka Celje, Gorenjska Banka, Hypo Alpe Adria in Banka Koper, navsezadnje pa tudi banka SKB in Unicredit sprejemljive banke. Vse omenjene so tako ali drugače ‘vmešane’ v prodajo Mercatorja. Nekatere ‘nevmešane’ v tokratno prodajo pa so sodelovale v poslih, ki so pripeljali do tega, da so omenjene banke sploh prišle do lastništva Mercatorja. Ali pa to, kako vlada Janeza Janše ni prodajala Mercatorja, ni več pomembno? Ker trgovskega sindikata takrat še ni vodil Rožič (in tudi nobenih sindikalnih protestov ni bilo).?

Seznam moralno neoporečnih bank bi znal biti hudo kratek. Sploh zato, ker so menda itak vsi bankirji pohlepna svojat.

Toda – če bo Mercator po kakšnem nepredvidljivem naključju vendarle prodan, ima predsednik njegove uprave Žiga Debeljak dobre možnosti, da dokončno preraste čevlje, v katere je stopil leta 2005. Po tako ogorčeni in srditi obrambi Mercatorjevih interesov bi bilo z novim lastnikom Debeljakove kariere v Mercatorju namreč konec. Za njim pa očitno ne bi jokale le merkatorjevke, temveč ves sindikat trgovine. Če bi bil Mercator prodan, bi Debeljak presegel svojega nekdanjega mentorja in predhodnika Zorana Jankovića.

Vojko Flegar je urednik spletne strani

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.