https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Tadej Pogačar osvojil bronasto odličje

6.8.2023  

Danes je na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Glasgowu na Škotskem bila na sporedu cestna dirka članov. Na 271,1 km dolgi trasi je slovenski as Tadej Pogačar zasedel tretje mesto. Svetovni prvak je postal Nizozemec Mathieu van der Poel. Belgijec Wout van Aert je bil drugi.

Pogačar na cestnih dirkah na SP doslej še ni posegel višje od 18. mesta, danes pa je osvojil tretje mesto in postal drugi Slovenec s člansko kolajno na cestnih dirkah kolesarskih svetovnih prvenstev. 

24-letnik s Klanca pri Komendi je tako ponovil uspeh Andreja Hauptmana iz leta 2001 v Lizboni.

 

Van der Poelu je odločilni napad uspel 22,5 km pred koncem, ko se je na enem od kratkih klancev odlepil od preostalih treh tekmecev in se odpeljal zmagi naproti. Nekaj kilometrov kasneje je celo padel, a nadaljeval brez večjih težav in ciljno črto prečkal 1:37 minute pred Van Aertom.

Belgijec se je na zadnjem kratkem klancu otresel Pogačarja in Danca Madsa Pedersna, med njima pa se je nato odvil obračun za bron. Specialist za sprinte Pedersen je prvi začel, Pogačar, sicer prvi kolesar mednarodne lestvice enodnevnih dirk, pa ga je iz zavetrja prehitel in se veselil svoje prve kolajne na SP.

Van der Poel pa je prvič v karieri postal svetovni prvak in postal prvi Nizozemec z zlato kolajno po Joopu Zoetemelku (Giavera del Montello 1985). Skupno pa je to osma zlata kolajna za Nizozemsko. Petkratni svetovni prvak v ciklokrosu van der Poel je to sezono že osvojil dva spomenika, Milano - Sanremo ter Pariz - Roubaix.

 * Foto: izrez zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2023 ob 17:57 gost

      Bravooooooo !

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2023 ob 22:58 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2023 ob 20:46 gost

      Bravo in vse čestitke za borbo do konca res kapo dol.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2023 ob 23:48 Dalmoš gost

      Dol mi visi, vse me je poplavilo in odplavilo......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.