https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Na mizi med ukrepi tudi delovne solidarnostne sobote

23.08.2023 ob 12:19  

Vlada je med drugim za lajšanje posledic poplav predlagala tudi solidarnostne sobote, pri čemer bi podjetja, ki bi se zanje odločila, zaslužek sobotnega dela namenila v sklad za obnovo. Sicer prostovoljni ukrep je izzval različne odzive, piše portal N1.

Vlada trenutno pri gospodarskih združenjih zbira mnenja glede predloga o solidarnostnih sobotah oziroma kako do dodatnih sredstev za pomoč po poplavah. Marko Lotrič v predlogu ministrstva za gospodarstvo, v katerem so predvidene štiri prostovoljne solidarnostne sobote do konca tega leta in ki so ga v ponedeljek dobili v Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov, vidi več težav. Pri tem poudari, da je gospodarstvo svoj del solidarnosti že oddelalo oziroma plačalo 14. avgusta z novim praznikom, kar po njegovi oceni znaša okoli 120 milijonov evrov.

Lotrič izpostavi, da predvidena prostovoljna odločitev podjetij, kar pomeni, da se bodo nekatera podjetja odločila za solidarnostne sobote, druga ne, po mnegovem mnenju ni pravilna. Hkrati pa doda, da je tukaj še problem varstva otrok za starše, ki bi varstvo potrebovali, saj so šole in vrtci ob sobotah zaprti.

Prav tako verjame, da so štiri sobote do konca leta odločno preveč, prvotne izjave predstavnikov vlade so omenjale celo vsako drugo soboto. Lotrič meni, da bi se povečal absentizem. “Z organizacijo dela nastanejo stroški, ki v predlogu niso nikjer opredeljeni,” pravi. Lotrič še dodaja, da je treba biti solidaren, vendar je potrebno ukrepe dobro premisliti. Zato bodo v združenju vladi predlagali, da v interventnem zakonu, ki ga bo sprejemala jutri, ta ukrep začasno odložijo.

Drugače pa predlaga eno solidarno soboto do konca leta, pri čemer zaposleni namenijo svoj dnevni zaslužek v solidarnostni sklad, prav toliko kot zaposleni pa prispeva še podjetje – pri tem delodajalec pokrije stroške malice in prevoza na delo, pri solidarnostnem delu se davke in prispevke, vezane na plačo, ne plačujejo. Ali pa enkratni obvezni prispevek zaposlenih v Sklad za obnovo Slovenije, pri čemer predlagajo znesek 50 evrov za tiste s povprečnimi plačami in progresijo, torej tisti z višjimi bi plačali več, tisti z manjšimi, pa manj.

Kakršnakoli dodatna obdavčitev pravnih oseb absolutno ni sprejemljiva, še dodaja Lotrič, in po definiciji ne zajema vseh poslovnih subjektov: “Upoštevati je potrebno vzdrževanje konkurenčne kondicije našega gospodarstva, saj globalna konkurenca ne spi in bo to našo situacijo izkoristila.”

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2023 ob 13:11 Finance gost

      Siromak de delo za siromaka. Naj politiki do konca leta dajo 10 posto svoje place

      27 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 18:59 123 gost

        Saj bodo dali,mogoče bo pa ta siromak tudi rabil,sam se jo rabil ker nam je požar vse uničil

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 19:29 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2023 ob 13:28 gost gost

      KA JE ZDAJ TO BABE PA V AFRIKO BREZ VEZE DAMO SAMO ČLOVEKI KI POTREBUJE V ROKE VSAK RABI V NEVOLJI PREK NEKIH RAČUNOV PA SE DENAR ZGUBI NEGA GA SIROMAKE

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2023 ob 13:31 gost

      Delodajalci so bili tako glasni da bodo delali raje za poplave kot da imajo prost dan. Evo njim priložnost. Zdaj da vidimo keri delodajalci imajo muda ne samo jezike. Banke naj vrnejo 5 milijard kere so davkoplačevalci vložili za njihove ciganske posle in njihovo likvidnost. Pa nebo potrebno ni komi delati. Samo oligarhi bančni in zavarovalniški tajkuni niso temu naklonjeni.

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 16:02 Karel K. gost

        Vewš, da niso krive banke, ampak politiki, ki so na oblasti 32 let. Saj so te banke politične banke in so morale posojati denar kot so jim ti po0litiki narekovali. Morali so posojati njihovim privilegiranim podjetnikom, nekdanjim rdečim direktorjem, kot so Zidar, Kordeš, Bavčar, Šrot, ....Horvat, Češko. Tem ljudem je potrebno zapleniti celotno premoženje, saj ti niso bili sposobni voditi privatna podjetja, vodili so jih lahko le tako kot v bivšem sistemu, na temelju natiskanega denarja na topčiderju in tujih posojil. Vsi se naj ravnajo na primeru Boskarola, kii je dobil denar, in zdaj vsaj kakšen odstotek vrača.

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.08.2023 ob 13:37 MojTeGuro gost

      Lek/Sandoz je največji farmcevtski svicarski cigan ki je 14. in 15. avgust naročil delavcem vsem da morajo prit delat, ne pa solidarno pomagat zrtvam poplav. Niti centa niso namenili poplavam...služijo pa milijarde...

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2023 ob 14:28 bmkk gost

      ja itak.. te se usput tudi nedele! ukrajincon pa 40 miljonov ker so srmaki z autoji od 50.000€ naprej… jebem vam mater politicarsko!!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 17:00 kilonja gost

        budalo, vidiš 5 tistih z dragimi avti, ne vidiš pa milijone ostalih ki so brez vsega prebežali stotine kilometrov od doma. Jebo te rusija, kaj imaš od nje ?

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2023 ob 15:56 Karel K. gost

      V Bivšem sistemu so se delale solidarnostne sobote in nedelje za južne brate, za Kosovare največ, dejansko pša je to bilo namenjeno temu, da so si titoisitčni politiki, Kardelj, Kučan, Kidrič, Dolanc Šetinci... polnili bančne račune doma in v tujini v imenu partije in vzporedne udbovske ekonomije. Ker Golob vlada v duhu te titoistične preteklosti, ni nobeno presenečenje, da je na plano privlekel ta sistem kopičenja denarja v roke njegove golobnikove elite, da bo lahko kasi5rala in si naprej še bolj obilno polnila bančne račune. Bojijo se, da jim bodo ukradli identiteto zaradi tega, da se bodo polnili njihovi banćčni računi, v Romuniji, na Kosovem, v Srbiji. Kdor ima in kdor hoče, naj daruje poplavčjencem in oškodovancem, drugi objekti, infrastruktura pa imajo lastnika in to je država in naj tako gospodarijo z denarjem, da bodo lahko financirali izgradnjo. Pomoč se naj tako uredi, da se zbrana sredstva namenijo direktno oškodovancu, ne pa v dr4žavno blagajno, od koder denar frči kot vrabci.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.08.2023 ob 16:11 ZAKAJ NE PIŠETE TO ? gost

      ZAKAJ NE PIŠETE O TEM - NE SMETE ? Danes obeležujemo evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga je leta 2009 v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu določil Evropski parlament in leta 2012 razglasila tudi Vlada RS.....tudi žrtve komunizma, on ten kaj napišite!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 16:42 Karel K. gost

        Bilo bi dobro, če bi to bil v Titovi Jugoslaviji Komunizem, to je bil poseben divjekapitalistični sistem imenovan titoizem. Partijci in privilegiranci so bogateli na račun delavskega razreda, katerega so futrali z raznimi samoupravnimi akti, sindikalnimi zbori kjer so jim dali par klobas in pivo. Seveda pa je bil svojno zločinski, kot divji kapitalizem in titoistična blaznost. In danes, ko Golobzastopa ta sistem je enako. Spet slovenski narod hranijo z delavskim razredo, samoprispevkom, solidarnostjo, futrajo ta slovenski narod, da naj je ponosen na to, da je medsebojno solidaren, da se na ulici neznanec pozdravi neznancu in podobnimi populističnimi forami. Pravijo, da tega ni nikjer na svetu. Zdaj bodo zagotovo začeli izvajati še več pesmi, narodno zabavne, glasbe o prelepi edinstveni in neponovljivi Sloveniji, njenimi lepotami. Ali te lepote, je mati narava v nekaj minutah izbrisal iz narave in je potala razvalina. Ljudje, državljani, ne nasedajmo tej titoisitčni populistični propagandi teh naslednikov zločinskih titoistov.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.08.2023 ob 16:29 gost gost

      KAZNI SO VRAČALI ZDAJ PROSIJO SIROMAŠNI NAROD ,

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.08.2023 ob 16:56 kilonja gost

      budale komunajzerske, ljudem bodo odrekali od ust ( sploh tistim na minimalni plači in invalidom) ker so poplave tokrat najbolj prizadele osrednjo Slovenijo. Če bi bila tako intenzivne poplava samo v Prekmurju in na Štajerskem se sploh več ne bi govorilo o poplavah...zdaj pa bomo hodili delati zastonj ( lahko se kvečjemu država odpove davku za to delovno soboto ) zaradi komunajzerskega populizma, lahko se je kititi s tujim denarjem in se tolčti po prsih kako ste vi pomagali . Ma goni se v kure.c drekač posrani golobji, če bom katero od teh sobot mogel biti v službi, bom delal natanko - 0 . Imate na razpolago od državnega denarja, do zavarovalnic, do prostovoljcev, do nekaj 100 mio € evropskih sredstev, vi bi pa v največji draginji Slovenije udarili še po žepu delovne ljudi . Kaj sledi ? Da bom obvezno mogel darovati organe in bom med kakšno rutinsko operacijo pač zaspal za večno ker bom primeren kandidat za darovalca za kakšnega bogatega starčka s pokvarjenimi jetri . Fuc.k off, temu jugovićkemu vsiljevanju, jaz sem svoje daroval po svojih sposobnostih, ne boste mi pa od plače kradli ker je ne zapravljam za gostilno in čike, ampak za svojo družino .

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.08.2023 ob 17:27 gost

      Največji še živeči komunist je Janez Janša pa njegov stric iz ozadja Kučan.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 18:20 Karel K. gost

        Komunistov ni bilo, vse to so bili despoti, Tito, Stalin, Mao, Castro kot največji. Usoda Slovenskega naroda je, da je že stoletje in več žrtev posameznikov kateri na njegovem hrbtu in postavljanju za hlapca, gradijo svojo politično Kariero. Leta 1920 je to bil Korošec, ki je slovensko ozemlje dal v nedra Karadžordževiča, leta 1941, Kardelj, Kidrič, Leskošek, ki so slovensko ozemlje dali v naročje Titu in njegovi zločinski bandi. Leta 1990 smo se osamosvojili, saj druge opcije ni bilo, vendar smo postali slovensci žrtev Janše in Kučana, katra se karierno izživljata nad Slovenskim narodom.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.08.2023 ob 18:51 gost

      A ni ekstremni desničar ta tvoj Janša pa ti ekstremni levi bolnik, pa ekstremni pederčina.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.08.2023 ob 19:26 gost

      Zakoj moramo delate samo v gospodarstvo kaj pa javne sektor štere že majo velke plače

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 20:16 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2023 ob 20:25 Karel K. gost

        Saj pa javni sektor ne ustvarja dodane vrednosti ampak le troži javna sredstva. Kaj pa bodo oni delali v dodatni soboti, bodo pili kavo.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.08.2023 ob 21:00 gost

      A NI ČUDNO ,DA SMO HODILI POMAGAT IN ŠE MORAMO DELAT ZASTONJ V SOBOTO.TU SI NAJBOLJ ŽEPE NAPOLNIJO V VLADI,KOT TUDI NAŠI UBOGI KOROŠCI,KATERI DOBIJO VSE ZASTONJ,ČEZ DVE LETI PA BO SLOVENIJA ZARADI IZKORIŠČAVANJA PROPADNILA IN BOMO IMELI ŠE VEČJI DOLG PO KRIVDI SEDANJE GOLOBOVE VLADE.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.08.2023 ob 21:36 105 gost

      Dohodek socialašev ki delajo v soboto nakazati za pomoć poplavljenim

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.08.2023 ob 21:51 gost

      🤔 Predlog pa tak - 4 dnevni delovnik na teden se je spremenil v 6 dnevni delovnik na teden. 😅😂🤣

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.08.2023 ob 8:21 gost

      Titoisti se vedno gredo humanitarce s tujim denarjem. S svojim nikoli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.08.2023 ob 12:06 Uy gost

      Dosti je socijalašov naj idejo delat

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.