https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Potrošniki avgusta slabše razpoloženi zaradi gospodarskih razmer

24.08.2023 ob 6:00  

Slovenski potrošniki so bili v mesecu avgustu nekoliko slabše razpoloženi. Vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov je bila po izračunu statističnega urada (Surs) za odstotno točko nižja kot julija in dvanajst odstotnih točk nižja od dolgoletnega povprečja.

Upad na mesečni ravni so povzročila bolj pesimistična pričakovanja potrošnikov glede gospodarskih razmer v državi (za tri odstotne točke) in finančnega stanja v gospodinjstvu (za dve odstotni točki), so zapisali na statističnem uradu.

Nekoliko bolj optimistična so bila njihova pričakovanja glede večjih nakupov (za eno odstotno točko), kazalnik trenutnega finančnega stanja v gospodinjstvu pa je ohranil vrednost iz prejšnjega meseca.

V primerjavi s prejšnjim avgustom se je vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov zvišala za pet odstotnih točk, od povprečja prejšnjega leta pa je bila za eno odstotno točko nižja.

Na letno rast kazalnika zaupanja so vplivala bolj optimistična pričakovanja potrošnikov glede finančnega stanja v gospodinjstvu (za devet odstotnih točk), gospodarskih razmer v državi (za pet odstotnih točk) in večjih nakupov (prav tako za pet odstotnih točk).

Kazalnik mnenja o trenutnem finančnem stanju v gospodinjstvu je ohranil vrednost iz lanskega avgusta.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2023 ob 6:28 gost

      Ko levičarji vodijo vlada, jim gre dobro le laganje: LAŽ-30 dni do specialista LAŽ-30.000 stanovanj LAŽ-brezplačni vrtci LAŽ-dvig pokojnin LAŽ-izplačilo gasilcem požar na krasu LAŽ-da ne laže, ampak vedno LAŽE itd..................

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2023 ob 8:19 gost

        🕊 vztraja pri svojem. NVO-ji, ki so ga pomagali spraviti na oblast, bodo svoj denar dobili, kje pa ga bo dobil za pomoč poplavljencem, pa še ne ve. Zdaj se je spravil nad banke. Brez skrbi, tudi vi boste prišli na vrsto.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2023 ob 8:24 gost

        🤔 Zakaj 🕊 pritiska na banke in ljudi (za financiranje sanacije škode po poplavah), če v EU čaka ene 3 milijarde? A ne bi raje prvo to, pa potem še mi (davkoplačevalci in banke) priškrnemo kar manjka?

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2023 ob 10:58 Karel K. gost

        Za Evropska sredstva iz Bruslja bi moral Golobček in njegova ekipa pripraviti projektne programe z izračuni vred in časovnico. Tega pa oni umsko ne zmorejo, da bi naredili pravočasno in sami, nimajo pa denarja, da bi za njih to naredili zunanji sodelavci in bi s tem denarjem te plačali. Ta ekipa je sposobna za vse državniške funkcije kot tisti Šefic, ki je strokovnjak za migrante, zdaj bo primeren za izvedbo sanacije po poplavah. Naslednji korak bo, da bo postal srčni kirurg v UKC Ljubljana ali Maribor. .

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2023 ob 7:11 Karel K. gost

      Je sploh nekdo še lahko pozitivno razpoložen v tej Titoistično urejeni državi, kateri trenutno uradno in na svetlem načeljujeta Golob in Musarčka (šef v senci je Kučan). To je propadla zavožena država, katero ne moremo več imenovati država. To je združba roparjev in lažnivcev, kateri slovenskemu narodu s svojimi odločitvami pojejo kri, da sebi lahko nastavijo infuzijo in uživajo rajsko življenje s svojimi privilegiranci. Drugorazredni državljani trpijo muke ježove, nimajo nobene pravice se pritožiti in dobiti odškodnino za namerno povzročene krivice s strani teh titoističnih krvosesov. V upravnih sodnih in ustavosodnih postopkih se vedno odloča v korist te krvosesne politične elite, ki lahko proti svojim kritikom na vsakem koraku umetno sprožijo, kaznico ali prekrškovno dejanje s pomočjo svojih novodobnih udbovskih agentov na terenu. To kar se zdaj že javno govori, da hočejo uradno imenovati tajune ovaduhe, se že dela vseh 30 let. Leta 1990 po osamosvojitvi so te naloge opravljali bivši uslužbenci UDBE in njihovi terenski sodelavci, zdaj pa to počno že ljudje, njihovi potomci druge generacije. Ti vaški, krajevni, mestnočetrtni ovaduhi ti s svojimi dejanji povzročajo krivice. Ti pa se lahko za to pritožiš le na sončno uravo, občinske in državne službe vedno dajo prav tem zlikovcem.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2023 ob 11:53 Štef gost

        Zakaj nebi obdavčili bančne dobičke,nihče ne pravi da bodo banke obdavčili,,če imaš celo leto 25000 evrov na računu pa dobiš niti centa obresti pri klasičnem računu

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2023 ob 8:22 gost

      Edino, kar se je v enem letu v tej državi premaknilo naprej, je ura! 😅😂🤣

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2023 ob 12:00 gost

      V tej državi se je veliko premaknilo naprej. Samo vlada Janeza Janše z pijanimi ministri in deljenjem davkoplačevalskega denarja oligarhom in tajkunom slovenijo pahnila v leto gospodovo 1950.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2023 ob 12:14 Mclaren gost

        Gost. Tebi se pa sodeč po pisanji vijdi ka si porodničari spadno z rauk da te je mama porodijla.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2023 ob 13:41 gost

        Alo buzo srbski ne kaži tega na portalu , da si ZABIT hi,hi,hi, jaz se ti že posmehujem ,,,,, še drugi se ti bodo .... 12:00

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.