https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Skavti iz Litije obiskali Pomurje

6.9.2023  

Tretji teden v avgustu so se litijski skavti mudili na obisku v Pomurju. 

Litijski klanovci so bili v Pomurju na potovalnem taboru. Iz Litije so se z vlakom pripeljali do Veržeja, kjer so prenočili v Marijanišču. Pot jih je nato prihodnje dni vodila vse do Soboškega jezera, rakičanskega dvorca, bakovske župnije in Radencev, od koder so se z avtobusom vrnili domov.

Kot pojasni skavtinja Nina Ceglar, hodijo peš z nahrbtniki od kraja do kraja. "Vmes naredimo tudi kako služenje, pomagamo, v zameno za prenočišče ali kaj podobnega. Smo skupina, ki se pripravlja na samostojno življenje, tudi za voditeljstvo. Ko člani zapustijo skupino, lahko postanejo voditelji in vodijo manjše skupine," pojasni in doda, da skavtsko skupino sestavljajo mladi od drugega letnika srednje šole in vse do starosti 21 let.

Skavtstvo

Je svetovno gibanje, ki ga je na začetku 20. stoletja ustanovil lord Robert Baden-Powell in danes šteje preko 50 milijonov mladih fantov in deklet. Temeljna zamisel ustanovitelja je, da so mladi sposobni opraviti vsako nalogo, če jim le zaupamo in damo možnost.

Skavte druži veselje do življenja v naravi, druženja, pustolovščin in pripravljenost na izzive, osebno rast in pomoč sočloveku. 31. marca 1990 je bilo ustanovljeno Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), ki je štelo 70 članov. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Pomurec.com in Klanovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.