https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Küzmičev tabor privabil najmlajše na Vanečo

1.9.2023  

Urejen v mirnem okolju Vaneče je nedavno prenovljen hostel Dom Borcev postal središče mladostne energije in smeha. Od 7. avgusta do 11. avgusta je potekal 1. Küzmičev tabor za otroke pretežno iz Občine Puconci. Starostna skupina otrok je bila od 5 do 12 let. Tabora se je udeležilo 24 mladih pustolovcev, za teden poln pričakovanj, prijateljstva in bogatih izkušenj.

Tabor se je začel v ponedeljek 7. avgusta, s svetlim sončnim jutrom, ki je odražal navdušenje udeležencev tabora. Z vzdušjem predstavitev, iger za prebijanje ledu in ustvarjalnih risarskih idej so otroci hitro vzpostavili vezi, ki so trajale ves teden. Vzdušje je bilo nabito z radovednostjo in navdušenjem za prihajajoče dni, ko so se mladi umi podali na potovanje učenja in zabave.

Drugi dan so jih obiskala dekleta Ženskega odbojkarskega kluba Puconci. Otrokom so pokazala nekaj tehnik in pravil igre, ter se z njimi tudi igrala. Otroci so z navdušenjem sprejeli njihov obisk, ter se imeli izjemno lepo. Dekleta so delila svoje znanje in izkušnje, mladi pa so se lahko naučili osnov odbojkarske igre in se obenem zabavali. Skupna igra z odbojkaricami je povezala otroke z vzorniki, ter jim omogočila dragoceno priložnost za učenje in rekreacijo.

Tretji dan so v sodelovanju z gasilci iz PGD Kuštanovci in PGD Lemerje otrokom omogočili nepozabno doživetje, kjer so se lahko pobliže spoznali s pomembnim delom gasilcev in njihovo opremo. Gasilci so prišli na prizorišče tabora s svojimi gasilskimi vozili, opremljenimi z različnimi napravami in orodji za gašenje požarov ter reševanje. Otroci so bili navdušeni nad ogromnim vozilom, ki so si ga od blizu tudi ogledali. Spoznali, kako deluje in kakšno opremo prevaža. Prav tako so imeli priložnost pomeriti gasilsko uniformo in zaščitno čelado. Najvišja točka dogajanja je bila, ko so dobili priložnost uporabiti gasilski vodni curek. Z velikimi očmi so opazovali, kako voda močno prhne iz cevi, nato pa so sami prevzeli nadzor. S pomočjo gasilcev so usmerjali curek vode, ter se igrali. Gasilci so otrokom predstavili tudi osnove varnosti in ukrepanja v primeru požara ali drugih nevarnosti. S svojim strokovnim znanjem so odgovorili na radovedna vprašanja otrok, ter jih spodbudili k razmisleku o pomembnosti varnega ravnanja. Kasneje sta prispela še policista iz Policijske uprave Murska Sobota, Policijska postaja Murska Sobota. Policijski avto je vzbudil radovednost in navdušenje otrok. Policista sta se vključila v pogovor z otroki, odgovarjala na njihova vprašanja, poučila o varnem prečkanju ceste, ter jim demonstrirala osnovne tehnike pri aretaciji, s čimer sta dodala izobraževalno noto pustolovskemu urniku tabora.

Četrti dan je potekala lončarska delavnica. Obiskal jih je lončar iz Lemerja gospod Štefan Zelko, kateri je med zadnjimi desetimi avtentičnimi lončarji v Sloveniji. Popeljal jih je skozi osnove tega starodavnega rokodelstva, ter nam predstavil, kaj vse je mogoče izdelati iz gline. Vsak otrok je imel priložnost oblikovati lastno glineno posodo in jo nato okrasiti po svoji domišljiji, kar je dodalo poglobljeno ustvarjalno dimenzijo taboru. Kasneje so se odpravili na obisk na lokalno kmetijo v lasti družine Sečko, kjer so otroci uživali v božanju raznolikih živali. Od mačk, psov, lam, kokoši, prašičev, ponijev do koz - vseh so se dotaknili in se povezali z življenjem na kmetiji. Ta nepozabna izkušnja je prinesla obilico veselja in smeha, saj so otroci preživeli čas ob spoznavanju živali in odkrivanju lepot podeželskega življenja. Ta dan so se družili malo dlje časa, kot ostale dni zato so z otroci preden so prišli starši po njih spekli še koruzo.

Zadnji dan so okrasili teraso z izdelki, katere so pridno ustvarjali vse dni tabora. Obiskala jih je tudi učiteljica z Glasbene šole Murska Sobota. Za starše otrok so pripravili kratek kulturni program. Povabilu se je z veseljem odzval tudi župan Občine Puconci Uroš Kamenšek. Po uvodnem pozdravu direktorice Razvojnega zavoda Puconci Ksenije Flegar, jih je nagovoril tudi župan Kamenšek. Skupaj so zapeli in zaplesali. Ob koncu druženja so se odvili številni iskreni objemi. Otroci so zapuščali prizorišče z obilico prečudovitih spominov, sklenjenimi novimi prijateljskimi vezmi in upanjem, da se bodo znova lahko srečali naslednje leto in ustvarjali še več nepozabnih trenutkov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: arhiv organizatorja

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2023 ob 19:27 Karel K. gost

      Titoisti, spretni manipulatorji in prevaranti ste, kateri zlorabite vse in vsakogar, samo, da lahko sebe propagirate. Ne poveste pa, da ste dejansko zagrešili zloičin nad slovenskim narodom. Sicer pa prekmurje nima neke partizanske preteklosti, tu so vladali madžaroni katerih pripadniki so bili tudi Kučanovi predniki. Titoistični rdeči revolucionarji katerim je namenjen ta vaš dom borcev nmima nič skupnega s Kuzmičen zato tega prekmurskega pisatelja, prevajaleca, narodnega buditelja, da bi zakrili svoje zločinske dejavnosti od leta 1941 naprej in jih še danes počenjate, ko onemogočate, jih kriminalizirate in potihoma ubijate na obroke ljudi, kateri vas odkrivajo in kritizirajo vaše 83 letne nazadnjaške dejavnosti v škodo poštenega in resnicoljublnega slovenskega in s tem tudi Prekmurskega naroda. Kuzmič se je zavzemal za napredek in enakost vseh pred zakoni, za enake možnosti za vse ljudi za Prekmurce.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2023 ob 21:03 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2023 ob 19:31 Karel K. gost

      Vsaj Prekmursski pa tudi vseslovenski javnosti moram sporočiti, da je danes okrog 5. ure popoldan policijski helikopter trikrat zaokrožil nad stanovanjsko hišišo v dokaj nizkem letu in dvakrat jo je preletel. Krog je po moji oceni bil premeta 500 m. A je dovoljeno v tej državi s strani represivnih organov nadlegovati posameznega državljana, da ga o tem ne obvestijo, ali mu ne dokažejo, da je v prekršku, da se ukvarja z nečednimi posli.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2023 ob 19:34 Karel K. gost

        Upam, da bo policija to prebrala in se mi bodo opravičili z družino vred, ali pa mi bodo razložili povod za to njihovo akcijo nad mojo družinsko hišo in družino. Kdo jim je to naročil. V skrbeh sem! Je to začetek uveljavljanja novodobnih vohljačev, o katerih je baje Golob govoril, da bo ustanovil neko podobno tajno otganizacijo.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2023 ob 8:37 Karel K. gost

      Ne nadlegujejejo samo Možine Slovenski policisti po naročilu slovenske pšolitične elite nadleguje in izvaja pritisk tudi na mene in mojo družino. Dne 1.9.2023 okrog 17. ure je policijski helikopter trikrat zaokrožil nad našo stanovanjsko hišišo v dokaj nizkem letu in dvakrat jo je preletel. Krog je po moji oceni bil premera cca 200 m. Hrup je bil neznosen. Gledal sem tekmo slovenskih odbojkarjev in sem se kar zdrznil. Ženo sem vprašal, kaj se dogaja nad nami, se kaj podira, ali je priletel kakšen zablojeni ruski ali ukrajinski dron. Žena je bila zunaj in me je poklicala, da leti tik nad našim dvoriščem. V nekem trenutku je bil tako nizko, da sem lahko zaznal obraz člana posadke. Zagotovo so naredili natančno panoramsko sliko z vseh strani, kar se tiče našega dvorišča, stavb in premičnin na njem. Zagotovo so posneli tudi vse kar raste v vrtu in sadovnjaku. Tudi to zanima slovensko politično elito, kaj imamo za jesti mi politični oporečniki. Zdaj ko Golobova vlada v namene pomoči poplavljencem, Golobova vlada obdavčuje vse, ni izključeno, da bo naša družina morala plačati davek še od zelenjave in sadja, ki raste na vrstu in v sadovnjaku. A je dovoljeno v tej državi s pomočjo represivnih organov, nadlegovati in ustrahovati posameznega kazensko nedolžnega državljana. Da bodo opravili let nad družino naše hiše, bi morali mene in družino obvestiti. Sporočiti bi nam morali vzrok za ta njihov manever, morda je to, da je nekdo od nas zagrešil kakšno kaznivo dejanje, da se družina ukvarja z preprodajo in proizvodnjo drog ali skriva prebežnike, da je nekdo od nas v nekem prekršku, da se ukvarja z drugimi tukaj nenaštetimi nečednimi posli. Ta manever policije s helikopterjem nad našo hišo je izgledal, kot ko italijanska ali mehiška policija lovi mafijske združbe. Upam, da se nam bodo policija ali pa naročniki tega policijskega nadlegovanja, meni in družini opravičili in mi bodo razložili povod za to njihovo akcijo nad našo družinsko hišo. Seveda ne sprejemam zavajajoče razlage, da je to bil le rutinski prelet policijskega helikopterja brez posebnega namena. Kdo jim je to naročil. V skrbeh sem! Je to začetek uveljavljanja sistema zastraševanja, o katerih je baje Golob govoril, da bo ustanovil neko podobno tajno organizacijo, katere člani bodo vohljali za ljudmi, kateri kritizirajo delo slovenske vladajoče politične elite.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2023 ob 8:38 Karel K. gost

        V skrbeh sem zaradi podobnih izkušenj iz preteklosti tam pred cca 25. leti, ko je bratranec lokalnega udbovca, sorodnika Milana Kučana s svojim privatnim letalom v katerem je baje, po mojih informacijah katere sem dobil od sovaščanov, sedel tudi ta udbovec, v nizkem letu od severa proti jugu, juga proti severu, vzhoda proti zahodu od zahoda proti vzhodu, večkrat preletel našo družinsko hišo. Takrat sem to dejanje opisal malo slikovito vendar resnično, ko sem napisal, da je letel tako nizko, da je bil v nevarnosti dimnik na hiši, da bi ga porušil. Temu je sledil odziv Janeza Janše javno na eni od slovenskih televizij, ko je takratnemu voditelju oddaje Jožetu Tanku povedal, naj si kar o meni kar misli, da nisem pri ta pravi, ko sem zapisal, da bi lahko to letalo zrušilo dimnik na naši družinski hiši. Takrat sem povprašal na letališče v Rkičanu in sem dobil od moškega, ki je dvignil slušalko, osorni, grozilni odgovor, da to mene ni nič briga, kdo je štartal z letalom iz tega letališča. Povedal sem mu, da sem ta let tudi fotografiral. Čez nekaj dni je takratni „rajonski“ policist prišel k meni na dom in mi je naročil, da mu naj izročim to sliko. Seveda tega nisem storil. Tudi včerajšnji let sem fotografiral. Ta prelet je bil tudi zastraševanje mene, zaradi mojih takratnih pisanj i odkrivanju zločinskih pohodov titoističnega političnega sistema in njegovih nosilcev ter Udbovcev v bivšem sistemu, kateri se je prenesel v samostojno Slovenijo. Čez nekaj časa je potem ta politična in udbovska elita sprožila politično montiran sodni sodni proces proti meni, pod katerega se je podpisal Rituper Ludvik in ta še danes traja. A smo se vrnili v preteklost! Res pa je, da iz te preteklosti sploh nismo odšli. Da je to res, kaže politična elita s svojim načinom vodenja samostojne Slovenije v zadnjih 32. letih. Institucije države so podrejene volji te politične elite, še najbolj pa pravosodje. Svobodnih medijev v državi ni, so le Kučanovi in Janševi, ko pišejo po nareku ene ali druge politične skupine. To pa pomeni, da tudi objektivnih novinarjev ni ampak so le politično usmerjeni v eno ali drugo stran. Se, na temelju prepričanja sedanje poliitčne elite, poliitčni oporečniki moramo bati, da bomo prikrajšani ali slabo ali celo namerno površno obravnavani pri slovenskem zdravstvenem sistemu? Si bodo tudi zdravstveni sistem podredili svoji volji kot pravosodje, da bodo zdravniki morali zdraviti po zapovedi politične elite?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2023 ob 9:30 gost

        🕊 je hujši od Al Capone-a. Najprej 500 milijonov, potem 2 milijardi, trenutno 7 milijard, jutri pa verjetno 30. Vse, ki si drznejo kaj o tem ,,svobodno,, pisati, pa jih ,,obišče,, policija.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.