https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

(FOTO in VIDEO) Pesniško-glasbeni večer: Parada kiča in uglasbena poezija

02.09.2023 ob 16:45  

V organizaciji Najine domačije in Splošne knjižnice Ljutomer se je minuli ponedeljek odvil poseben pesniško-glasbeni večer z zagorskim pesnikom Aleksandrom Ritterjem in glasbenikom Maticem Jeretom. Popolno kuliso za dogodek je pričaralo posebno vzdušje galerije Art Jurak.

 

Minuli ponedeljek so se v galeriji Art Jurak v Logarovcih zbrali ljubitelji poezije in glasbe. Najina domačija je v sodelovanju s Splošno knjižnico Ljutomer tokrat gostila pesnika Aleksandra Ritterja, ki je predstavil svojo drugo pesniško zbirko z naslovom "Parada kiča" ter glasbenika Matica Jereta, sicer pevca skupine Bohem. 

Aleksander Ritter, ljubiteljski pesnik z nekonvencionalnim pristopom k poeziji, je letos izdal svojo drugo pesniško zbirko in jo v svojem sarkastičnem stilu poimenoval »Parada kiča«. Zbirka vsebuje oseminšestdeset pesmi, od osebno-izpovednih, do takšnih, ki so trenutek navdiha ali razpoloženja. V njih raziskuje teme vsakdanjega življenja, ljubezni in družbenih vprašanj na izrazito čuten in neposreden način. Ritter se ne omejuje zgolj na klasično poezijo, ampak svojim besedam vdihuje življenje tudi skozi glasbo. 

Nemalo katera Ritterjeva poezija se je prelila v glasbo. V »Paradi kiča« se skriva kar 10 pesmi, ki jih izvaja priljubljena glasbena skupina Čuki. Med drugimi sta del njegovega repertoarja tudi Cel svet imaš na dlani in Ti luna nagajiva.

Večer poezije je z glasbo popestril Matic Jere, ki je občinstvo navdušil s svojim izjemnim glasbenim talentom. Z Ritterjem sta napisala pesmi Lepa točajka in Prva ljubav mog života. Skupaj nastopata na literarnih večerih in glasbenih festivalih po Sloveniji in na Hrvaškem. Pesniško-glasbeni večer je bil prava paša za ušesa in dušo, saj so se pesem in poezija prepletali v harmonično celoto. Prleki pa niso pustili ravnodušnih niti gostov. »Jaz toliko prijaznih ljudi še nisem spoznal v življenju v enem dnevu, lepi konci in krasni ljudje,« je svojo izkušnjo povzel Jere. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2023 ob 17:31 Prlek gost

      Kar neki

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2023 ob 20:06 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2023 ob 22:20 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2023 ob 9:21 Pavel gost

        Razglašati nekulturo za kulturo, je pogubno za družbo. Dokler se bomo kritično in odgovorno odzivali na nekulturno propagando(razvrat, veseljačenje, vulgarnost, norost, plehkost, sprenevedanje, dvojna morala ), bo obstajalo upanje, da bo družba preživela oziroma se bo duhovno evolucijsko razvijala. Verjetno bojo na uredništvu Pomurec.com, ocenili, da je to sovražni govor in bojo komentarje izbrisali in s tem pokazali, da podpirajo nekulturo oziroma jo razglašajo za kulturo.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2023 ob 17:33 Miha gost

      Sami Jurkovi sorodniki

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2023 ob 19:34 kaplar gost

        Kaj pa če ustanavljajo stranko, kakšno levo, tudi TITO je bil šlosar ali pa desno, Hitler je bil umetnik ?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2023 ob 17:35 Hmm gost

      Knjižnica naj sodi v knjižnico.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2023 ob 17:47 Lotmerk gost

      Prišleki organizirajo, Knjižnica pa plača, Jurak pa da prostor.Prislek bo vedno prislek osta. Naj odide odkud je prisa,pa de mir.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2023 ob 18:11 gost

      Bruh🤮🤮🤮

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.09.2023 ob 10:58 Franc gost

      Če ma knjiznica teko dnara, da lahko to plačuje?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2023 ob 19:28 prekmurec gost

        Se strinjam, MOMS ima toliko denarja, da se avtobus in knjižničar vozita iz vasi v vas, takoj takšno potrato ukiniti, v avtobususo baje knjige ?!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.