https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Med najbolj inovativnimi tudi tri pomurska podjetja

21.09.2023 ob 6:00  

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v okviru Dneva inovativnosti že enaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Med njimi so tudi tri pomurska podjetja.

Rdeča nit letošnje podelitve je bila »Inovacija = ideja x energija2«. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 10 zlatih, 22 srebrnih, 11 bronastih  priznanj, 2 posebni priznanji za inovacijski izziv ter 1 priznanje za prebojno invencijo.

Podjetje Reflex iz Gornje Radgone je prejelo srebrno priznanje za visoko izolativna steklena drsna vrata velikih formatov.

V stekleno fasado nevidno integrirana drsna steklena vrata velikih dimenzij, ki omogočajo, da tudi steklene zgradbe z velikim odprtinami dobijo izjemne faktorje toplotne učnikovitosti, zaradi katerega so top-notch nizko ogljični produkt brez konkurence in elotna stavba lažje dosega Breem Outstanding/Excellent certifikat. LCA dokazuje (draft v prilogi) absolutno prednost na trgu pred vsemi obstoječimi drugačnimi tehnološkimi rešitvami.

Obvladovanje velike mase (5 ton), vrhunska arhitekturna estetika, steklen element, ki je utopljen kot neviden v fasado stavbe, pred vsem pa brez konkurence na svetu kar se tiče izolativnosti s tem predstavlja top-notch nizko ogljični gradbeni element. Vpliv na krožno gospodarstvo:

  • Ni odpadkov, produkt je dolgo časa v uporabi ob minimalnem vzdrževanju.
  • Produkt prispeva nova znanja družbi kot celoti in omogoča izpolnjevanje Dolgoročne strategije Republike Slovenije in Evropske unije na področju krožnega gospodarstva in nič odpadkov.
  • Prispeva k zviševanju nivoja znanja v družbi

Podjetje Roto Eco iz Puconec je za inovacijo povozen (PE) rezervoar Roterra drive prejelo bronasto priznanje.

Rezervoar Roterra Drive je prvi PE rezervoar izdelan s pomočjo tehnologije rotomouldinga, ki je primeren za vgradnjo pod povozne površine brez potrebe po izdelavi armirano betonske ali druge razbremenilne plošče. Posebna oblika rezervoarja, ki je podobna letalskemu trupu nam kot edinim na svetu omogoča transport 65.000L rezervoarja v kamionu standardnih dimenzij in proizvodnjo največjega monolitnega PE rezervoarja volumna 20.000L.

Roterra drive je novost na tržišču in pomeni nadgradnjo dosedanjih rezervoarjev za vodo, ki so v primerih vgradnje na povoznih površinah potrebovali razbremenilno ploščo z naleganjem na obstoječ in trden teren. Zaradi odlične statike rezervoarja, posebnih materialov in načina izdelave, lahko odslej Roterra drive kot edini in največji 65.000 L polietilenski rezervoar na svetu, vgradimo pod povozno površino, npr. na parkirišču, v garažah, hangarjih, cestiščih. To seveda znatno poceni, pohitri in poenostavi vgradnjo ter lastniku s tem prihrani več kot 8.000 € sredstev pri rezervoarju volumna 65.000L.

Podjetje Lek, enota Antiinfektivi Lendava, je za postopek izolacije Kalijevega Klavulanata brez sušenja kristalov Dipeda Klavulanata prejelo bronasto priznanje.

V podjetju so uspešno implementirali nov postopek proizvodnje Kalijevega Klavulanata, s katerim so opustili vmesno stopnjo sušenja kristalov Dipeda Klavulanata. Inovacija predstavlja prvi primer uvedbe kontinuirnega procesa (brez sušenja in pakiranja vmesnega intermediata) proizvodnje kalijevega klavulanata v svetovnem merilu.

S tem postopkom je omogočena izvedba popolnoma zaprtega procesa, brez potencialnih izpustov produkta v okolje. Predstavlja pomemben preboj v mehanizmu obarjanja in kristalizacije kalijevega klavulanata, saj ta poteka ob prisotnosti povečane količine etil acetata, kar vpliva na dostopni delež vode za raztapljanje.

Vir in foto: GZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2023 ob 6:43 gost

      Kako napredni in inovativni znajo biti v podjetjih v Sloveniji. Čestitke. Vlada bi morala skrbeti za čim boljše poslovno okolje. Ukvarja pa se z zakonodajo, ko vam bodo Nikini aktivisti prihajali na dvorišča in v hleve ter vas ovajali.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.09.2023 ob 10:37 Markojca gost

        Jest bi samo štejla povedati, ka san čujla ka stric Pišta - plastičar zača s proizvodnjo plastičnih Ančk in plastičnih vibratorjev. Je še što čuo kaj takšnega????

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.09.2023 ob 15:59 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.09.2023 ob 10:39 Markojca gost

      Pa modele do mele moderno sago po dreke - za pederčine, po pičke - za jebače, pa tudek po sperme.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.09.2023 ob 13:06 Štef gost

        Roto je zaposloval samo z zavoda da je kasiral od države potem pa spet nov razpis in ponovno kasiranje

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.09.2023 ob 12:13 gost gost

      NAGRADO DOBI STEČAJNA POMURKE KA ŽE 13 LET DELA NA STEČAJI PA NIKOMI NIŠTA BANDA GE JE SODIŠČE ONI SO JO DOLOČILI DA VODI STEČAJ

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.09.2023 ob 13:35 gost

      Od slovenskih sodišč lahko pozitivno rešitev čaka tisti keri mastno plača. Kajti Evropa nas opozarja da ima Slovenija več kot 100 sodnikov podkupljenih. Zato pa mora potem Evropa za temi sodnikami popravljati nepravilnosti neupoštevanja zakonov itd. Kajti vse zadeve kere se rešujejo v Evropi so uspešno rešene v prid Slovencem keri niso hoteli podkupiti sodnika. Zato bi take sodbe morali plačati tisti nesposobni sodniki podkupljeni ne pa davkoplačevalci.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.